Češi využijí květnové prodloužené víkendy k cestování

Poptávka po pobytech na květnové prodloužené víkendy výrazně vzrostla. Vyplývá to z údajů rezervačních portálů a cestovních kanceláří. Například Invia.cz prodala na tyto termíny 2,5krát více pobytů než běžně. Češi vyrážejí do evropských velkoměst, českých regionů i k moři.

"V posledních týdnech jsme zaznamenali nárůst prodejů zájezdů připadající na první dva květnové týdny. Nejčastěji Češi letos míří do Egypta a Turecka," uvedla mluvčí cestovní agentury eTravel Simona Fischerová. Například CK Firo-tour eviduje meziročně až 40procentní růst zájmu o některé zájezdy na květnové termíny.

Vzhledem k tomu, že oba dny volna připadají na pátek, mohou si Češi za čtyři dny dovolené užít až desetidenní pobyt v zahraničí. Na začátku května vyráží k moři podle cestovních kanceláří hlavně mladé páry.

Zájezdový portál Invia.cz na období květnových svátků zatím prodal 1586 zájezdů. "To odpovídá asi 2,5násobku počtu prodaných zájezdů v porovnatelném období bez státních svátků," uvedl marketingový ředitel Invia.cz Michal Tůma.

 

Celý článek: Češi využijí květnové prodloužené víkendy k cestování 

denik.cz

Publikováno: 18.04.2015