Procestujte Řecko od Akropolis až do podmořských jeskyní

Dlouhé písčité pláže, čisté moře, bohatá historie, vynikající jídlo a přátelští lidé. To vše dělá z Řecka jednu z nejoblíbenějších letních destinací. Desítky větších či menších ostrovů navíc nabízí neuvěřitelnou rozmanitost zážitků. Návštěvníci si tak mohou snadno sami volit mezi romantikou ve dvou nebo bouřlivým nočním životem s bary a diskotékami. Pokud uvažujete o návštěvě Řecka během letošních prázdnin, zde je několik tipů, co byste rozhodně neměli vynechat.

S dětmi zamiřte na Hersonissos

Jedno z nejstarších letovisek na ostrově Kréta, Hersonissos, nabízí dlouhé písčité pláže, zábavní park s vyžitím především pro děti, množství taveren a snadnou dopravu. "Hersonissos je letovisko ideální především pro rodiny s dětmi, neboť zaručuje, že se potomci nebudou ani chvíli nudit. Navíc se na dlouhých písčitých plážích s mírným vstupem do moře mohou děti snadno pohybovat samy," říká Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším českým prodejcem zájezdů přes internet. Za návštěvu stojí i muzeum v přírodě, kde si můžete prohlédnout bylinkovou zahradu či tradiční lisy na olivový olej a víno.

Za řeckými delikatesami na Naxos

Pokud dáváte přednost spíše poklidné dovolené bez množství turistů, zvolte často opomíjený ostrov Naxos s neobyčejně pestrou přírodou. "Ačkoliv je Naxos nejrozlehlejším ostrovem Kykladského souostroví, zatím si ještě udržuje spíše poklidnou atmosféru. Pokud tedy netoužíte po barech a diskotékách, Naxos vás nadchne. Nabízí totiž jak množství hor a kopců, tak zelená údolí a údajně nejkrásnější pláže v Řecku," radí Michal Tůma z české cestovní agentury Invia. Tím, koho ale Naxos nadchne rozhodně, jsou gurmáni. Každá vesnice na ostrově se totiž pyšní jinou specialitou. Vynechat byste neměli vesničku Kronos v severovýchodní části ostrova. "V Taverna Platsa vám majitelka osobně naservíruje svou specialitu - jehněčí s rajčaty, cuketový koláč a smažené cuketové květy. Většina surovin, které ochutnáte, navíc pocházejí z její vlastní zahrádky," popisuje Michal Tůma z cestovní kanceláře Invia.

 

Celý článek: Procestujte Řecko od Akropolis až do podmořských jeskyní 

tyden.cz

Publikováno: 27.05.2015