Last minute: jen o cenu nejde, pátrejte, jaký je hotel

Nestihli jste letos nabídky dovolené first minute? Nebo jste vůbec nepočítali s dovolenou v cizině, ale teď je to jinak? V zájezdech inzerovaných na poslední chvíli si vyberete. Ušetřit můžete i polovinu původní ceny.

Téměř 40 procent lidí vyrazí na dovolenou tak, že si koupí zájezd na poslední chvíli. Podle Kateřiny Slavíkové z agentury Zájezdy.cz se však nevyplatí příliš čekat. „Letos se zájem koncentruje do několika bezpečných destinací a výběr last minute je značně omezen,“ říká. Ceny last minute na září jsou k mání už teď a je lepší koupit, dokud je výběr, než abyste čekali na opravdu poslední okamžik. Tím byste riskovali, že bude vyprodáno a poslední nabídky by naopak cenu zvyšovaly.

Michal Tůma z agentury Invia.cz říká, že běžné slevy bývají 10 až 25 procent, výjimečně se vyšplhají k polovině původní ceny. Nedá se však paušalizovat. Každá cestovní kancelář má jiný systém tvorby cen. „Někde mají vysoké katalogové ceny, aby zájezd se slevou 50 procent vypadal lákavě. Jinde se rovnou drží při zemi a sleva 10 procent pak mnohdy znamená stejnou cenu jako u původně drahé konkurence,“ vysvětluje Kateřina Slavíková. Aktuálně jsou podle ní nejzajímavější slevy na dovolené v Turecku.

Test DNES

Publikováno: 25.08.2015