Rekordně nízké ceny letenek do Indie lákají tisíce českých turistů

Ceny letenek do Indie jsou rekordně nízké. I to je jeden z důvodů, proč se země stává stále častějším cílem českých turistů. Podle indického ministerstva pro turistiku překročilo v loňském roce hranici 12 tisíc Čechů. 

Listování katalogem zájezdů Vítu Kopečkovi nic neříká. Dovolenou si totiž pokaždé zařizuje sám. Ani výlet do Indie nebyl výjimkou. „Zajišťoval jsem si vlaky už odsud. Hlídal jsem si letenky, až bude nějaká rozumná cena,“ popsal Vít Kopečka.

Jen loni do Indie vycestovalo 12 tisíc Čechů, přitom ještě před deseti lety to bylo zhruba pětkrát méně. Lidé mají o zemi větší zájem kvůli levným letenkám.

„Do Indie se dá v současnosti doletět za cenu kolem 12 tisíc. Za třetí čtvrtletí letošního roku naše společnost prodala letenek do Indie celkem za 23 milionů korun,“ popsala výkonná ředitelka společnosti Asiana Šárka Litvínová.

Letenky zlevňují hlavně díky velkému počtu letů a narůstající konkurenci leteckých společností, které se předhánějí ve výhodných nabídkách.

„Ještě letos očekáváme nárůst zájmu o Indii, kam se létá zejména do destinace Goa. Tam očekáváme, že se zvedne zájem právě proto, že došlo k zavedení nové linky z Prahy díky společnosti FlyDubai,“ řekl mluvčí společnosti Invia Michal Tůma.

 

Celý článek: Rekordně nízké ceny letenek do Indie lákají tisíce českých turistů

rozhlas.cz

Publikováno: 03.11.2015