Senioři jsou pro cestovky stále důležitějšími klienty

Senioři tvoří stále důležitější skupinu klientů pro české cestovní kanceláře. Průměrná cena dovolené, kterou koupili senioři, je zhruba o dva tisíce korun vyšší, než je celkový průměr. Starší turisté tvoří již asi pětinu klientů tuzemských CK a nabídka zájezdů určených pro seniory roste.

U cestovní kanceláře Firo-tour tvoří klienti starší 55 let u pobytových zájezdů 25 procent klientů, u poznávacích zájezdů 55 procent. "Při pobytových zájezdech volí senioři obvykle okrajové termíny - květen, červen a září. Při poznávacích zájezdech upřednostňují leteckou dopravu, a to do celého světa, s kvalitními průvodcovskými službami a plným programem," uvedla mluvčí CK Eva Němečková.

Podle marketingového ředitele Exim tour Stanislava Zímy je průměrná cena zájezdu u seniora asi o dva tisíce korun vyšší, než je celkový průměr. "Je zde vyšší podíl pětihvězdičkových hotelů a poznávacích okruhů než u dalších kategorií (klientů)," uvedl Zíma. Senioři tvoří podle zájezdového portálu Invia.cz zhruba 20 procent z celkového počtu klientů CK.

Celý článek: Senioři jsou pro cestovky stále důležitějšími klienty

tyden.cz

Publikováno: 31.08.2015