Zima v teple plná novinek

Bahamské souostroví, středoamerická Panama či ostrov Rodrigues v Indickém oceánu patří k novinkám českých cestovních kanceláří na zimní exotickou sezónu.

Cestovky také rozšíří nabídku pobytů na ostrov Zanzibar a do Ománu. Přibydou rovněž poznávací zájezdy mimo jiné do Číny, Botswany či Barmy

Daleké poznávání

Cestovní kancelář Alexandria obrátila svou pozornost do Asie a připravila na zimní sezónu nové poznávací okruhy ostrovem Srí Lanka, severní a jižní okruh Indií, dále do Číny, Singapuru a Malajsie. „Jsou to země pro Evropany nesmírně zajímavé. Svými dějinami, kulturou a celým životem jsou ale naprosto odlišné od prostředí, v němž žijeme my. Snažili jsme se připravit program tak, aby návštěvník získal alespoň o trochu víc než jen povrchní pohled,“ řekl marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný.

CK Fischer rozšířila svou zimní nabídku o Bahamy či Panamu. „K dalším novinkám patří ostrovy Zanzibar a Mayotte, ománské letovisko Muscat nebo Rodrigues, ostrov v Indickém oceánu, vzdálený asi 600 km od ostrova Mauricius,“ uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

„Připravili jsme nové programy poznávacích zájezdů do Jihoafrické republiky, Botswany, Srí Lanky, Barmy a Japonska. Dále jsme rozšířili nabídku pobytových zájezdů v Karibiku. Velký nárůst očekáváme u Kuby a také u Dominikánské republiky,“ řekl mluvčí CK Čedok Hynek Špinar.

„Očekáváme opět velký zájem o Spojené arabské emiráty, které se stávají stále více dostupnou destinací nejen díky bezvízovému styku, ale především díky velké variabilitě termínů letecké přepravy. Navíc krátká doba letu zvyšuje přitažlivost této destinace,“ uvedla mluvčí CK Firo Tour Eva Němečková.

Kuba šilhá po USA

Podle portálu Invia.cz se nabídka zájezdů do Mexika zúžila, protože letecká společnost Travel Service tam zrušila charterový spoj. Na ostrov Zanzibar a do Ománu se nabídka zájezdů zase rozšířila díky novému spojení aerolinek Fly Dubai.

Omán je pro české cestovatele novinkou, destinací, která disponuje nově vystavěnými přepychovými hotely v přístavním městě Salalah, nabízí naprostý klid a mimořádnou atmosféru,“ uvedl marketingový ředitel cestovního portálu Invia.cz Michal Tůma.

Exotické zájezdy zdražily o jednotky procent zejména kvůli posílení amerického dolaru. Nejvíc stoupnou ceny dovolených na Kubě. Oteplení vztahů s USA s sebou přineslo patrný nárůst poptávky a s tím související růst cen hotelů.

Stálicí, která i letos přitahuje mnoho našich cestovatelů, je Thajsko. Ačkoliv už teď je teplota vody i vzduchu velmi příjemná, největší nápor turistů čeká thajské ostrovy po Novém roce. Počátek zimy je proto vhodnou dobou k návštěvě i proto, že je cenově přístupnější.

Právo Víkend

Publikováno: 13.11.2015