Stezku do oblak osvítí lampiony

Obliba oslav příchodu Nového roku na horách stále stoupá. Na Dolní Moravě hlásí stoprocentní obsazenost všech ubytovacích kapacit.

...

Podle cestovní agentury Invia realizuje své přání strávit konec roku mimo domov a vyrazit na dovolenou za sportem, relaxací či za poznáním stále více Čechů.

České hory jsou páté

„Zájezdy na hory aktuálně preferuje 53 procent zákazníků cestovní agentury Invia," přiblížil marketingový ředitel Michal Tůma. Česká republika ve statistice agentury figuruje mezi osmi nejoblíbenějšími destinacemi, ve kterých Češi tráví silvestra. České hory jsou aktuálně pátou nejoblíbenější silvestrovskou destinací tuzemských cestovatelů, kteří si pořizují zájezdy od cestovních kanceláří. Přitom ještě loni byly lyžařské zájezdy v rámci České republiky až na osmém místě v žebříčku popularity. Za vyšší oblibou českých středisek stojí zejména vyšší kvalita sjezdovek a doplňkových služeb ski areálů i samotných hotelů," uvedl Michal Tůma.

Kromě podmínek k lyžování stoupá poptávka i po vyžití pro děti, adrenalinových zážitcích, ale i wellness. Tomu se tuzemští provozovatelé lyžařských středisek i hoteliéři přizpůsobují a nárůst zájmu tak lze očekávat i v roce 2016.

 

Celý článek: Stezku do oblak osvítí lampiony

denik.cz

Publikováno: 30.12.2015