Poznejte svět očima slavných malířů aneb 5 tipů na netradiční jarní cesty

Blížící se jaro přímo volá po načerpání sil a slunečních paprsků po dlouhé zimě. Ideální jsou procházky rozkvetlou Paříží či prosluněnou Barcelonou. Pokud už vás nebaví běžné památky, podívejte se do míst, kde kdysi čerpali inspiraci největší umělci dějin. Vydejte se letos na jaře po stopách slavných malířů. Nemusíte se ale zavírat do muzeí, raději si prohlédněte jejich rodná města či místa, kde vznikaly jejich nejslavnější obrazy.

...

Tip: Do Barcelony za Gaudím

Pokud obdivujete práci Gaudího, udělejte si čas a zajeďte se letos na jaře konečně podívat na jeho práci do Barcelony. Narážet na ni budete téměř na každém kroku. Uniknout by vám neměly Casa Batlló, ani Casa Milá, kterou ve většině průvodců najdete spíše jako La Pedrera. Snad ani netřeba zmiňovat nedokončenou katedrálu Sagrada Família, která je svým vzhledem naprosto nezaměnitelná. Ačkoliv už se z ní stal symbol turismu, pohled nahoru zvnitřku katedrály vám nezprostředkuje žádná pohlednice ani průvodce. Barcelona ovšem neinspirovala pouze Gaudího. Kdysi byla domovem i pro začínajícího umělce Picassa. Můžete se tak projít po místech, která ho v mládí inspirovala a ovlivnila jeho práci. „Sejděte po Reina Cristina, a přejdete-li na ulici Mercé k domu s číslem 3, stanete před místem, kde Picasso spolu s rodinou bydlel. Na jídlo se zastavte u Els 4 Gats, kam jak Picasso, tak Gaudí chodili jíst a diskutovat o umění,“ radí Michal Tůma, marketingový ředitel největší české internetové cestovní agentury Invia, která nabízí pobyty do všech evropských metropolí.

Tipy na dovolenou:
Catalonia Atenas Hotel ****, 7. 6. – 10. 6., bez stravy, letecky, od 9 514 Kč, více zde

...

 

Tip: Poslední večeře v Miláně

Návštěva Milána potěší všechny. Ať už jste milovník italské kuchyně, kultury či malířské školy, pobyt v tomto městě bude jistě patřit k vrcholům letošního jara. Poté, co si vychutnáte křupavou pizzu či domácí těstoviny a posilníte se šálkem silného espressa, zajděte se podívat do Cenacolo Vinciano, kde naleznete slavnou a tajemnou Da Vinciho malbu Poslední večeře. „Vzhledem k oblíbenosti místa je ovšem lepší zarezervovat si lístky předem, abyste nemuseli stát hodiny frontu,“ doporučuje Michal Tůma z cestovní agentury Invia.

Tipy na dovolenou:
Ibis Milano Centro ***, 4. 3. – 6. 3., snídaně, letecky, od 5 600 Kč, více zde

 

Celý článek: Poznejte svět očima slavných malířů aneb 5 tipů na netradiční jarní cesty

accka.cz

Publikováno: 08.03.2016