Na Velikonoce do Prahy přijedou hlavně Slováci, Maďaři a Rakušané

Velikonoční svátky v Praze stráví ze zahraničních turistů zejména Slováci, Maďaři a Rakušané. Vyplývá to z údajů hotelového srovnávače Trivago.cz. Většina pražských hotelů je již na svátky plně obsazena. Po úterních útocích v Bruselu někteří hosté zarezervované pobyty stornovali. Podle odhadu Prague City Tourism ze začátku března přijede letos na Velikonoce do hlavního města zhruba 235.000 zahraničních návštěvníků, tedy asi o sedm procent meziročně víc.

...

Naopak Češi, kteří letos na Velikonoce vyrazí za hranice, zamíří nejčastěji lyžovat do rakouských Alp, vyplývá z údajů cestovní agentury Invia. Na druhém místě je Itálie. Zvýšený zájem je také po zájezdech do Maďarska, především do termálních lázní.

Oproti loňskému roku se poptávka po destinacích proměnila. Loni lidé o Velikonocích nejvíce vyráželi do Francie, zájem byl zejména o poznávací pobyty do Paříže, které tvořily 18 procent z celkové poptávky. "Letos zájem o Francii klesl o 13 procentních bodů. Naopak výrazně narostl zájem o zájezdy v rámci České republiky, které letos volí osm procent zákazníků Invie," uvedl marketingový ředitel agentury Michal Tůma.

 

Celý článek: Na Velikonoce do Prahy přijedou hlavně Slováci, Maďaři a Rakušané 

blesk.cz

Publikováno: 23.03.2016