Muzeum fotbalu i výročí hororové postavy, to jsou tipy pro Švýcarsko

Pokud chcete letos zůstat v Evropě, navštivte Švýcarsko. Kromě krásné přírody, horských stezek a dobré čokolády tu totiž letos budou mít hned dva unikáty. Prvním je FIFA muzeum, jehož návštěva je povinností každého fotbalového fanouška.

...

Kam se dále podívat ve Švýcarsku? Možností je nepřeberné množství, zde jsou tipy odborníka na cestování Michala Tůmy z cestovní agentury Invia.

Když už budete v Curychu, zajděte se podívat i k jezeru, které se u města rozprostírá. „Pokud vám bude počasí přát, nevynechejte plavbu. Pohled na město z jezera vám dá zcela novou perspektivu,“ radí Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která nabízí tisíce zájezdů po Evropě i do exotických krajin. Plavba trvá hodinu a začíná na zastávce Landesmuseum. Pokud si ale chcete užít trochu romantiky a pobyt na lodi spojit třeba s večeří, vyberte si lodě odplouvající z Bürkliplatz. „Budete-li ve Švýcarsku zůstávat více dní, můžete využít i dvoustého výročí zrození Frankensteina a zajet se podívat na Villa Diodati,“ doplnil Tůma. Právě v této vile se v létě roku 1816 sešla parta přátel včetně Lorda Byrona a Mary Shelley. Za chladných večerů si zde povídali strašidelné příběhy, které Shelley inspirovaly k vymyšlení legendární postavy doktora Frankensteina. Návštěvu podnikněte přes den a slavné švýcarské fondue si už dejte raději někde daleko od tohoto strašidelného domu.

 

Celý článek: Muzeum fotbalu i výročí hororové postavy, to jsou tipy pro Švýcarsko

cestujeme-poznavame.cz

Publikováno: 20.03.2016