Tipy na 5 nejkrásnějších skrytých pláží Evropy

Objevte perly skrytých evropských pláží. Pokud ještě hledáte ideální dovolenou pro letošní rok, zkuste opustit klasické destinace. Možná vám to nepřipadá, ale i Evropské pobřeží skrývá místa, která si dokázala zachovat svou původní krásu a nedotčenost.

Vyzkoušejte neznámé pláže Řecka, Itálie či Bulharska a užijte si tak dovolenou plnou klidu. Období dovolených se blíží a řada lidí řeší, kam by si mohla zajet na pár dní odpočinout. Možná je čas vyzkoušet něco nového. Mnohým lidem nechce na přeplněné pláže.

„Trendem posledních let jsou pobyty v menších hotelech či apartmánech. Lidé jsou více v kontaktu s místními obyvateli a chtějí si užít spíše prázdné pláže a lokální tradice než diskotéky a moře plné turistů,“ říká Michal Tůma, marketingový ředitel internetové cestovní agentury Invia.
Málokdo má odvahu a čas hledat neznámé destinace. Proto jsme připravili seznam evropských míst, o kterých si myslíme, že by tyto požadavky mohly vyřešit.

...

Pláže na Sardinii

Italové tvrdí, že sardinské pláže jsou z celé země nejkrásnější. Sněhově bílý písek a čistá teplá voda to je charakteristika pláží na Sardinii. Přestože, Sardinie vévodí světovým žebříčkům nejhezčích míst a není zde tako turisty nouze, najdou se i zde ještě místa, kde si užijete klidu. Není třeba připomínat, že kromě krásných pláží je Sardinie oblíbená i díky skvělému jídlu a vínu.

„Na sardinský poloostrov Sinis si budete muset zajet autem. Cesty ovšem rozhodně litovat nebudete. Obzvášť, pokud si vyberete nejvzdálenější pláž Is Aruttas. Tam už totiž váží cestu jen málo lidí a budete ji tak mít z větší části pro sebe,“ dodává Michal Tůma.

Do Portugalska se vypravte za vlnami

Jestliže kromě koupání vyhledáváte u moře i adrenalin, pak by vaší volbou mělo být Portugalsko. Pobřeží Algarve v jižní části poloostrova kromě slunění i nabízí vlny. To potěší především milovníky surfingu, kteří si tak mohou zajezdit a mít kus moře jen sami pro sebe. „Surfařům se bude líbit také Praia da Arrifana, kde se turisté mohou těšit na stabilní vlny a surfařské školy, ale i tradiční rybářský přístav,“ dodává Tůma. Pláží pro ty co potřebují relaxaci a klid je Praia de Cacela Velha. Ta se nachází kousek od Manta Rota, nejrychleji se na ni dostanete lodí.

 

Celý článek: Tipy na 5 nejkrásnějších skrytých pláží Evropy

neverland.cz

Publikováno: 26.05.2016