Češi mají vyšší zájem o dovolenou v tuzemsku

Poptávka českých turistů po letní dovolené v tuzemsku roste. Česká republika letos představuje sedmou nejoblíbenější destinaci, kde Češi, kteří cestují s cestovní kanceláří, chtějí trávit prázdniny. Zájem o rekreaci v Česku zaznamenaly cestovní kanceláře již v loňském roce a změnu neočekávají ani letos. Nejpopulárnějšími regiony jsou přitom jižní Morava a jižní Čechy.

Dovolená v České republice již dávno není vnímána jako podřadný způsob trávení prázdnin, který je vhodný pouze pro ty, kteří si zájezd do zahraničí nemohou dovolit. V současnosti ji turisté považují za plnohodnotný způsob rekreace. Zájem Čechů o dovolenou v tuzemsku rostl už v předchozím roce, letos tento trend pokračuje, a dokonce se mírně zvyšuje. "V loňském roce vzrostl zájem o pobyty v Čechách a na Moravě o 15 %. Česká republika letos představuje sedmou nejoblíbenější destinaci pro letní dovolenou u turistů, kteří si pořizují organizované zájezdy. Přitom loni bylo Česko až na jedenácté příčce," uvádí Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším online prodejcem dovolených na českém trhu.

...

Pobyty v České republice jsou podle ní z pohledu shodné kategorie ubytování cenově srovnatelné se zahraničím. Největší cenový rozdíl představuje doprava. Průměrná doba přenocování českých turistů v tuzemských destinacích se pohybuje kolem 3,8 dne a dlouhodobě se příliš nemění. Podle statistik cestovní agentury Invia pak turisté utrácejí za dovolenou v České republice v průměru 3 768 Kč na osobu.

Celý článek: Češi mají vyšší zájem o dovolenou v tuzemsku

 

regiony24.cz

Publikováno: 28.05.2016