Češi objevují krásy tuzemské dovolené. Nejčastěji jezdí na Šumavu

Hoteliéři na horách mají důvod k optimismu. Kvůli obavám z terorismu ve světě a oslabené koruně roste zájem o prázdninové pobyty v Čechách. Majitelé nejrůznějších ubytoven obecně očekávají lepší sezonu než loni. Navíc pozorují, že díky rostoucí ekonomice jsou klienti ochotni více utrácet. Přesto se ceny za ubytování oproti minulému roku nezměnily nebo jen nepatrně.

...

Cestovní agentura Invia tvrdí, že větší obliba tuzemských zájezdů byla u klientů patrná již v loňském roce. Letos zájem ještě stoupl a Česko se u turistů, kteří si pořizují organizované zájezdy, stala sedmou nejoblíbenější destinací.

...

Turisté, kteří preferují organizované pobyty, dle cestovní agentury Invia na dovolených nejčastěji vyhledávají tří- nebo čtyřhvězdičkové hotely a utrácejí za dovolenou průměrně 3768 Kč na osobu. „Už neplatí, že dovolená v ČR je jen pro ty, co si nemohou dovolit výlet do zahraničí, i české destinace totiž nabízejí velké množství aktivit,“ říká mluvčí cestovní agentury Invia Markéta Kohoutková. Při výběru dovolené na horách prý zákazníci tradičně požadují, aby byl hotel vybaven wellness nebo bazénem, popřípadě navštěvují přilehlá relaxační zařízení.

Celý článek: Češi objevují krásy tuzemské dovolené. Nejčastěji jezdí na Šumavu

lidovky.cz

Publikováno: 05.08.2016