Cestovní kanceláře čekají vyšší zájem o lyžařské zájezdy oproti loňsku

Cestovní kanceláře očekávají v zimě vyšší zájem o lyžařské zájezdy oproti loňsku. Lidé totiž v létě kvůli obavám z terorismu méně vyjížděli do ciziny, trávili dovolenou v Česku, a ušetřili. Ceny lyžařských zájezdů se meziročně nezměnily. Dál také roste poptávka po zkrácených pobytech. Vyplývá to z ankety mezi prodejci zájezdů. Cestovní kanceláře prodají ročně zájezdy za zhruba 20 miliard Kč, zimní dovolené se na prodejích podílejí asi pěti procenty.

...

Čeští turisté nejčastěji vyrážejí na lyže na prodloužený víkend. Podle cestovní agentury Invia.cz je největší poptávka po lyžařských zájezdech s délkou od dvou do čtyř dnů. "Právě zájem o zkrácené pobyty v letošní poptávce narůstá. Odpovídá to trendu, kdy turisté rozkládají svou dovolenou do více kratších období v průběhu celého roku," řekl marketingový ředitel agentury Michal Tůma.

...

Do Rakouska, Itálie a Francie v zimě vyráží každoročně přes půl milionu Čechů. Zatímco Rakousko láká hlavně lepší dostupností z ČR, Itálie vede v cenové atraktivitě. Do Rakouska Češi častěji jezdí bez služeb cestovní kanceláře, do Itálie naopak většina lyžařů míří s voucherem od CK.

Celý článek: Cestovní kanceláře čekají vyšší zájem o lyžařské zájezdy oproti loňsku

denik.cz

Publikováno: 02.09.2016