Zájem o podzimní dovolenou v Česku roste. Oblíbená je jižní Morava i Praha

Dovolenou v České republice volí na podzim až o 70 procent více turistů než v loňském roce. Vyplývá to ze statistik cestovní agentury Invia. Nejvíce oblíbenými jsou Jihomoravský a Jihočeský kraj s Prahou. Za jejich popularitou stojí kromě dostupnosti i zlepšení služeb. 

Oblíbenost tuzemských dovolených navíc pokračuje také na podzim. „Nejpopulárnější regiony jsou tradičně Jihomoravský a Jihočeský kraj, turisté ale vyráží často i do Prahy. Průměrně letos na podzim utratí za dovolenou v České republice 3090 korun na osobu,“ uvedl marketingový ředitel Invie Michal Tůma.

Za zvýšenou popularitou tuzemských zájezdů stojí zlepšení služeb a dobrá dostupnost. „Poskytovatelé služeb v České republice i okolních zemích na zvyšující se poptávku rychle reagují a jsou schopni nabídnout klientům prvotřídní služby včetně wellness a řady atrakcí. Díky levnější dopravě a dostupnosti navíc mohou turisté volit i kratší pobyty po celý rok,“ míní Tůma. Česká republika je pak díky rozsáhlé síti cyklistických tras ideální pro milovníky sportu a turistiky.

Celý článek: Zájem o podzimní dovolenou v Česku roste. Oblíbená je jižní Morava i Praha

blesk.cz

Publikováno: 14.10.2016