Zájem o adventní zájezdy prudce roste, Češi za ně zaplatí víc než loni

Stále oblíbenější jsou mezi Čechy jednodenní i víkendové výlety na vánoční trhy do zahraničí. Z roku na rok prodeje rostou o desítky procent, přestože advent v cizině se prodražuje. Potvrzují to největší prodejci na trhu. Nejvíce Čechů se v prosinci chystá do Vídně a Drážďan

Adventní zájezdy v cizině jsou podobným prodejním hitem jako například české hory během léta. I o ně mezi Čechy prudce stoupá zájem.
Trend potvrzují největší hráči na trhu. Největšímu prodejci Invia.cz prodeje adventních zájezdů meziročně stouply o 40 procent. Zatímco loni firma prodala do této chvíle 459 pobytů, letos to bylo 651 zájezdů. Češi jsou za ně navíc ochotni více zaplatit. Průměrná cena za osobu narostla o 60 Kč na 1 421 korun. Invia.cz je největší cestovní agentura na trhu, která přeprodává zájezdy od více než tří stovek cestovních kanceláří v Česku a na Slovensku.

...

Roste i adventní Francie

Na rozdíl od sezónních eurovíkendů také Češi v případě adventů tolik neřeší bezpečnostní rizika. „Zatím jsme žádné dotazy na bezpečnost nezaznamenali,“ uvedl Michal Tůma, marketingový ředitel Invia.cz.
Strach z teroristických útoků však v některých lidech zřejmě přetrvává. Obecně totiž roste zájem o podzimní dovolené, nicméně například Francie, která není typickou destinací pro adventní zájezdy, se letos na rozdíl od loňska neobjevila v žebříčku Invia.cz deseti nejpopulárnějších destinací. Ještě loni byla sedmou nejoblíbenější zemí.

Celý článek: Zájem o adventní zájezdy prudce roste, Češi za ně zaplatí víc než loni

idnes.cz

Publikováno: 07.11.2016