Lázně v historickém centru, ve výškách i divoké krajině aneb Tipy na nejkrásnější lázně Evropy

Podzim je typický sychravým počasím, které venkovním aktivitám příliš nepřeje. Pokud však i v tomto období chcete cestovat, odpočinout si a ještě se ohřát, rozhodně zavítejte do lázní. V horké termální vodě si dopřejete relax i pohyb, léčivé prameny navíc pomohou vyřešit mnohé zdravotní potíže. V následujícím článku vám proto přinášíme tipy na ty nejzajímavější lázně, které v Evropě najdete. Představíme vám klasické lázeňské komplexy, historické skvosty i netradiční turistická lákadla.

Bad Füssing – Lázeňský ráj kousek od hranic

Městečko Bad Füssing ve spolkové zemi Bavorsko je pro milovníky termálních pramenů a vodních radovánek to pravé. V turisticky velmi oblíbeném městě najdete hned tři lázeňské komplexy, které nabízejí celkem 80 termálních bazénů, množství masážních trysek, atrakcí i bazénů pro plavce. Speciální sirná voda, která vyvěrá z místního pramene z hloubky více než 1 000 metrů, má navíc léčivé účinky. Příznivě působí například na revmatologické potíže, klouby i ženské nemoci. Termální lázně Bad Füssing jsou u Čechů velmi oblíbené a to nejen kvůli léčivé vodě, roli hraje také dobrá dostupnost. „Město Bad Füssing je od českých hranic vzdálené méně než 90 kilometrů. Češi sem tak mohou cestovat i na jeden den. Vstupné do jednotlivých areálů je navíc na německé poměry poměrně levné, ceny celodenní vstupenky se pohybují mezi 10 až 13 eury na osobu,“ vysvětluje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je jedničkou v prodeji pobytů přes internet.

Tip na výlet:

Bad Füssing, bez stravy, autobusová doprava, 1 den, od 610 Kč, více zde

...

Island nabízí termální prameny ve volné přírodě

Island je zemí ohně a ledu a turisty láká zejména díky své jedinečné přírodě. Málokdo však ví, že je tento ledový ostrov díky svým bohatým termálním pramenům rovněž jednou z nejvýznamnějších lázeňský zemí. „Jen v hlavním městě Reykjavíku narazíte hned na několik lázeňských komplexů. Mezi nejzajímavější patří Blue Lagoon, který zaujme svoji architekturou i geotermální mořskou vodou s blahodárnými účinky na pleť,“ upřesňuje Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí přehlednou nabídku lázeňských pobytů do evropských zemí. Ani za hranicemi Reykjavíku ale není o hřejivé vody nouze. Téměř každé město má svůj termální bazén, populární jsou také venkovní horké prameny. Nádherné jsou například lázně Nature Baths, v nichž najdete hned několik vzájemně propojených venkovních bazénů. Teplá jezírka a říčky jsou však rozesetá po celém ostrově. Při troše hledání tak můžete najít zapadlé přírodní lázně určené pouze pro vás a hrstku místních. Při často náročných výletech za krásami Islandu si tak můžete odpočinout v přírodní termální vodě a ještě se kochat nádherným výhledem na okolní krajinu.

Tip na výlet:

To nejlepší z Islandu, snídaně, letecky, 6 dní, od 37 990 Kč, více zde

Celý článek: irodinka.cz

Publikováno: 08.11.2016