Prodej exotických zájezdů roste, Češi znovu objevili Egypt

Cestovní kanceláře stojí na prahu zimní exotické sezony v dobrém rozpoložení. Předprodeje se vydařily, některé firmy mluví o nárůstu poptávky v desítkách procent. Miliardový trh zimních dovolených u teplého moře se tak zvětšuje, na mapu českých rekreantů se navíc vrátil Egypt.

Také největší agentura Invia.czEgypt mezi skokany roku. Jeho podíl na prodejích mezi tradičními destinacemi vzrostl ze dvanácti na sedmnáct procent, průměrná cena se přitom meziročně snížila o sedm stovek na 15 200 korun. Nižší cena ale nahrává i mnohem vzdálenějším místům.

...

Při pominutí Egypta a Kanárských ostrovů, které už řada kanceláří mezi exotiku neřadí, jsou podle Invie v čele zimního žebříčku oblíbenosti Spojené arabské emiráty, Kapverdské ostrovy a Kuba.

„Zájezdy na vánoční svátky a silvestra jsou z velké míry vyprodané. Problematické je sehnat volné termíny zejména u leteckých zájezdů do exotických destinací, téměř vyprodané jsou například zájezdy na Kapverdské ostrovy,“ uvedl šéf marketingu Invie Michal Tůma.

Celý článek: Prodej exotických zájezdů roste, Češi znovu objevili Egypt

e15.cz

Publikováno: 15.11.2016