Hory bývají na silvestra vyprodané, a tak Češi odjíždějí spíš k moři

Strávit silvestra na horách bývá alternativa k zimnímu slunění u moře. Jenže pro koupi zájezdu už může být pozdě a Češi se na zahraniční hory v období konce roku ani nedostanou. Je to způsobeno omezenou kapacitou, kterou hotely mají a kterou naplní domácí klienti. Pro mnohé Čechy je tak alternativou trávit konec roku u moře.

...

Itálie táhne nejvíc

Co se obecně týče zimní sezóny, zde vévodí především Itálie. Lyžařské zájezdy na české hory si u cestovních kanceláří prozatím pořídila jen tři procenta turistů. Při cestování do českých hor totiž hrají velkou roli i sněhové podmínky. Většina lidí stejně jako loni volí Krkonoše. Vyplývá to z údajů agentury Invia, která prodává zájezdy více než 300 cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu.

„Češi letos investují v průměru do své lyžařské dovolené 6456 korun na osobu,“ řekl Michal Tůma, marketingový ředitel společnosti Invia, s tím, že je to o víc než pět set korun vyšší suma, než kterou byli ochotni dát v loňské sezóně. Stejně jako loni vedou u turistů, kteří si pořizují lyžařské zájezdy u cestovních kanceláří, italské Alpy.

Více než 35 procent osob cestujících za lyžařskými zážitky s cestovní kanceláří poté volí jako cílovou destinaci Rakousko. Podle Tůmy je Rakousko oblíbené zejména kvůli své snadné dostupnosti, průměrná cena zájezdu na osobu je navíc proti italským letoviskům nižší o téměř 2000 korun. Rakousko je také oblíbeným cílem individuálních lyžařů, kteří vyrážejí na kratší pobyty na poslední chvíli.

Celý článek: Hory bývají na silvestra vyprodané, a tak Češi odjíždějí spíš k moři

novinky.cz

Publikováno: 26.11.2016