Vánoční dárky na poslední chvíli? Darujte cestovatelské zážitky

Vánoční dárky v podobě netradičních zážitků jsou u Čechů stále populárnější. Kromě tradičního zboží tak letos nakupují i nejrůznější dárkové poukazy. Ideálním dárkem na poslední chvíli může být například poukaz na zájezd. Lze ho připravit na míru obdarovanému, z pohodlí domova ho navíc vyřídíte za pár minut i na poslední chvíli.

...

Maďarsko je u českých turistů velmi populární zejména díky dobré dopravní dostupnosti. Země navíc nabízí velké množství vyžití pro jednotlivce i rodiny s dětmi,“ říká Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je jedničkou v prodeji zájezdů přes internet na českém trhu. Oblíbená jsou například lázeňská města Bük, Sárvár nebo Györ. Právě severomaďarský Györ nabízí kromě rozsáhlého lázeňského komplexu i celou řadu památek. Dominantou města je Biskupský hrad tyčící se nad řekou, zaujme i bazilika Nanebevzetí Panny Marie nebo kostel svatého Ignáce. Sárvár zase láká na rozlehlé jezero, které umožňuje projížďky na člunech. Odpočinek poté turisté najdou například v přilehlém lesoparku.

Exotika je populární v létě i v zimě

Ze statistik cestovní agentury Invia vyplývá, že čeští turisté stále více přicházejí na chuť exotickým místům. Na popularitě získávají především Spojené arabské emiráty. Mezi oblíbené destinace se ale letos zařadily i Maledivy, Kuba nebo Zanzibar. Právě zájezd do jedné z exotických destinací můžete někomu darovat pod stromeček. Stačí si vybrat z bohaté nabídky cestovních kanceláří. Milovníky netradičních dovolených může zaujmout například Omán, který se těší stále větší oblibě. Arabská země zaujme svojí atmosférou, rozličnými tržišti, ale i kuchyní. Na své si zde navíc přijdou jak milovníci písečných pláží, tak i horské turistiky.

Dovolená na míru obdarovanému

Nevíte, jaký druh dovolené je pro vaše blízké ideální, ale přesto jim nechcete dát pouze peníze v obálce? Ideálním řešením je koupě dárkového poukazu, se kterým si obdarovaný může naložit dle svého uvážení.

„Dárkový poukaz lze koupit v libovolné hodnotě. Vlastník poukazu si poté sám zvolí druh zájezdu, který upřednostňuje. Ještě v zimní sezóně tak může vyrazit na hory nebo poukaz využít pro zakoupení letní dovolené. Navíc certifikát lze pořídit na poslední chvíli, lidé si totiž mohou poukaz vytisknout sami doma,“ upřesnil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia. Radost může udělat také zakoupení samotné letenky. Právě letenky jsou totiž často tou nejdražší položkou, kterou musejí turisté při individuálním cestování zafinancovat. Zpáteční letenka do vysněné destinace tak pod stromečkem určitě každého potěší.

Celý článek: Vánoční dárky na poslední chvíli? Darujte cestovatelské zážitky

personalista.com

Publikováno: 19.12.2016