Letní dovolená za pár stovek! Na nákup zbývá posledních pár dní

Zájem Čechů o výhodné dovolené v režimu First Minute je letos enormní. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia. Od říjnového spuštění prodeje si letní dovolenou koupilo o 82 % více osob než loni ve stejném období. Přitom největší zájem o nákup First Minute pobytů je obvykle v druhé polovině ledna. U turistů i letos vedou tradiční dovolenkové destinace.

"First Minute zájezdy volí nejčastěji rodiny s dětmi nebo lidé, kteří potřebují dovolenou dopředu naplánovat. Mezi nejpopulárnější destinace tak tradičně patří Řecko, jež tvoří 28% podíl na prodeji všech zájezdů, následované Bulharskem a Chorvatskem," řekl Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia. Pětici nejpopulárnějších destinací poté doplňuje Itálie a Španělsko.

Významně vzrostla poptávka po zájezdech do Egypta a Tunisu. Obě země letos volí zhruba čtyřikrát více turistů než v loňském roce. "Loni jsme zaznamenali mírný propad těchto destinací, v letošní sezóně ale opět patří mezi jedny z nejpopulárnějších. Obě země jsou oblíbené zejména kvůli udržovaným plážím, stabilním teplotám a vysoké úrovni služeb, které jsou přitom cenově dostupné," vysvětlil Tůma.

Celý článek: Letní dovolená za pár stovek! Na nákup zbývá posledních pár dní

tn.cz

Publikováno: 13.01.2017