Stále více Čechů tráví Valentýna v exotice. Zájem o Kapverdy je pětinásobný

Stále více Čechů slaví svátek zamilovaných v exotice. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia. Mezi pět nejpopulárnějších destinací se v týdnu, kdy se Valentýn slaví, dostaly Kapverdy, Spojené arabské emiráty i Egypt. Zájem o dovolenou v exotických zemích přitom meziročně vzrostl o desítky procent. Oblíbené jsou, stejně jako v loňském roce, také lyžařské destinace v čele s Rakouskem a Itálií.

Jedním z hlavních faktorů při vybírání zimní dovolené u moře je dle údajů cestovní agentury Invia počasí v cílové destinaci. Čeští turisté se tak v únoru nebáli si za dovolenou připlatit a volili vzdálenější země, které i v zimních měsících garantují teploty ideální ke koupání. „Zájezd na Kapverdské ostrovy na Valentýna zvolilo pětkrát více osob než v loňském roce. Kapverdy se tak v první polovině února staly dokonce třetí nejpopulárnější destinací a tvoří 8% podíl na prodeji všech zájezdů. Průměrná cena prodaného zájezdu na osobu na tyto ostrovy pak činila 23 926 korun,“ řekl Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je na českém trhu jedničkou v oblasti prodeje dovolené přes internet.

Druhou nejoblíbenější exotickou destinací se v první polovině února stal Egypt. Valentýn se zde rozhodlo strávit třikrát více turistů než v loňském roce. Více než 60 % z nich přitom zamířilo do největšího egyptského letoviska Hurghada. „Hurghada patří mezi nejoblíbenější egyptská letoviska, a to i díky příznivým cenám. Průměrná cena prodaného zájezdu na Valentýna činila 12 185 korun na osobu,“ uvedl Michal Tůma. O 66 % více osob než loni poté volilo též zájezdy do Spojených arabských emirátů.

Přesto, že stále více českých turistů odjíždí slavit svátek zamilovaných do teplých krajin, žebříček nejoblíbenějších destinací i v únoru vedou tradiční lyžařské ráje. Zájezdy do Itálie tak tvoří 36% podíl na prodeji pobytů u cestovní agentury Invia, do Rakouska pak na Valentýna vyrazilo 18 % turistů. „Lyžařské podmínky v Evropě jsou letos v zimě ideální. I v únoru jich tak milovníci zimních sportů využívají. Prodej lyžařských zájezdů navíc podporují i začínající jarní prázdniny,“ dodal Michal Tůma z cestovní agentury Invia, jež nabízí široký výběr lyžařských i exotických dovolených.

Celý článek: Stále více Čechů tráví Valentýna v exotice. Zájem o Kapverdy je pětinásobný

turistika.cz

Publikováno: 13.02.2017