Letní prázdniny začínají. Červencové svátky využije k cestování o pětinu více lidí než loni

...

Na dva státní svátky uprostřed pracovního týdne se mohou Češi těšit hned z kraje letních prázdnin. První červencový týden tak tradičně využívají k cestování na dovolenou. Letos dle aktuálních statistik cestovní agentury Invia využije výhodného termínu o 21 % více turistů než vloni. Zájezdy do populárních destinací jsou tak na první červencový týden z velké části vyprodané.

...

Stejně jako v celé letní sezóně, i začátkem července vedou u tuzemských turistů klasické evropské destinace. „Termín z kraje letních prázdnin je nejvýhodnější pro rodiny s dětmi. Dětem skončily školní povinnosti, rodiče zase ocení, že ušetří dny dovolené. Právě Chorvatsko je pak pro rodiny ideální destinací. Téměř třetinu prodaných zájezdů do Chorvatska tak v tomto termínu tvoří zájezdy pro děti a infanty,“ vysvětluje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem zájezdů přes internet na tuzemském trhu. Podobně oblíbená je Itálie, kterou letos volí 16 % turistů s dětmi. Trojici nejpopulárnějších turistických cílů pak doplňuje Řecko.

...

Trendy letošní dovolenkové sezóny se projevují také během prvního červencového týdne. Mezi další populární destinace tak patří Bulharsko nebo Španělsko, velký zájem mají Češi také o dovolenou v Egyptě, Turecku a Tunisu. Právě zájezdy do těchto destinací jsou tak v termínu 3. – 9. července v podstatě vyprodané. „Letenky z Čech do populárních destinací jsou z velké části vyprodané. Zájemci o dovolenou na poslední chvíli ale mají šanci sehnat letenky z Bratislavy. Volné ubytovací kapacity lze pak ve většině zemí sehnat, výběr však bude velmi omezený,“ upřesňuje Michal Tůma z cestovní agentury Invia. Vyprodané jsou dle jeho slov především zájezdy na 8 dní, které Češi volí nejčastěji, zájezdy na delší dobu tak lze na poslední chvíli sehnat snáze.

zpravodajstvi24.cz

Publikováno: 01.07.2017