Češi vyrážejí na podzim za teplem. Do Řecka, ale i na exotické zájezdy

...

I po skončení letních prázdnin vyrážejí čeští turisté za teplem do svých oblíbených destinací. Ze statistik cestovní agentury Invia vyplývá, že téměř 30 procent z nich na podzim volí dovolenou v Řecku. Zvýšený zájem však turisté mají také o severoafrické země a Turecko, kde i na podzim panuje podnebí vhodné ke koupání.
Již v tomto období pak Češi začínají nakupovat exotické zájezdy. Na dovolenou tak letos na podzim vyrazí o 40 procent turistů více než v loňském roce.

Stejně jako po celou letní sezonu se i na podzim Řecko drží na předních příčkách popularity. Zájezd do této destinace s odjezdem v podzimních měsících si u cestovní agentury Invia prozatím pořídilo o 17 procent více lidí než v loňském roce. „Řecko je populární především svojí rozmanitostí. Na podzim sem mohou vyrazit zájemci o turistiku a procházky, ale i ti, kteří se chtějí výhradně koupat. Jižně položené ostrovy totiž stále nabízejí letní teploty kolem 25 °C,“ vysvětluje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem dovolených přes internet na českém trhu.

...

Celý článek na: denik.cz

denik.cz

Publikováno: 29.09.2017