Cestovní agentura Invia.cz koupila NetTravel.cz

Dlouho připravovanou fúzí dvou předních subjektů působících na českém a slovenském trhu cestovního ruchu Invia.cz upevňuje pozici největšího středoevropského online prodejce zájezdů s více než 2 miliardovým obratem a 150 000 klienty ročně.

Praha 24. 6. 2009

Invia.cz, s.r.o., jež je vlastněna investičním fondem MCI.TechVentures z polské finanční skupiny MCI Management SA, švýcarským investičním fondem Internet Travel Holding AG a několika fyzickými osobami koupila 100% podíl ve společnosti NetTravel.cz, s.r.o. od Unimex Group a.s a od dalších majitelů, převážně původních zakladatelů společnosti. Touto fúzí Invia.cz posiluje svoji pozici v oblasti prodeje cestovatelských služeb přes internet a kumulovaně tak dosáhne obratu kolem 2,4 miliard Kč.

Do skupiny Invia.cz přechází také dceřiná společnost LastMinute.sk, s.r.o., která zaujímá přední místo na Slovensku.

Michal Drozd, ředitel cestovní agentury Invia.cz, říká: "Akvizice NetTravel.cz a LastMinute.sk je součástí naší strategie rapidní expanze v regionu střední a východní Evropy. Cílem fúze společností je celkové posílení na trhu a konsolidace vedoucí ke vstupu na Varšavskou burzu cenných papírů. Od úpisu akcií společnost očekává zisk finančních zdrojů pro expanzi a konsolidaci v dalších zemích."

Petr Staněk, jeden z bývalých spolumajitelů NetTravel.cz k transakci říká: "Jsme s dohodou velice spokojeni, ostatně jinak by dohoda ani nebyla možná. Při hledání potencionálního investora bylo hlavním kritériem zajištění dalšího rozvoje společnosti. Jsme přesvědčeni, že Invia.cz se zázemím svých investorů toto kritérium plní".

Portály NetTravel.cz a LastMinute.sk budou dále nabízet všechny stávající služby, klienty tato změna nijak neovlivní.

Obě strany se dohodly, že hodnota transakce nebude zveřejněna.

Kontakt pro média:

Michal Tůma, Marketing Director Invia.cz
tel: 226 000 051
e-mail: michal.tuma@invia.cz

Petr Staněk, Marketing Director NetTravel.cz
tel: 242 426 121• fax: 242 426 101
e-mail: petr.stanek@NetTravel.cz

Invia.cz, s.r.o

Cestovní agentura Invia.cz vznikla v roce 2002 a je již několik let jedničkou v online prodeji zájezdů v České a Slovenské republice. Spolupracuje ve středoevropském regionu s 420 cestovními kancelářemi, kdy pro řadu touroperátorů je největším provizním partnerem. Mezi klientsky úspěšné služby Invia.cz se řadí nejen prodej zájezdů, ale i letenek, ubytování či pronájem automobilů. V roce 2008 si u agentury zakoupilo zájezd 111 000 klientů, celkový obrat dosáhl na 1,5 mld. Kč. Cestovní agentura má síť více než 40 klientských center po celé České republice a od roku 2007 působí v dalších zemích – Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

MCI Management SA

MCI Management SA je kapitálový fond, který se specializuje na investice do společností v oboru moderních technologií v Polsku, České republice a na Slovensku. Společnost je veřejně obchodována na Varšavské burze od února 2001.

MCI Management SA majetkově vstoupil do Invia.cz v roce 2008 50,1% podílem.

NetTravel.cz, s.r.o

Společnost NetTravel.cz, s.r.o., poskytuje autorizovaný internetový prodej více jak 100.000 zájezdů do celého světa od více než 150 největších cestovních kanceláří působících na českém trhu a patří ke třem největším on-line cestovním agenturám v České a Slovenské republice. Společnost kumulovaně dosáhla obratu téměř 400 mil. Kč

Unimex Group a.s.

Společnost Unimex Group, a.s. vznikla v roce 1991. Postupně se stala jednou z největších privátních firem v České republice. Společnost se podílí na projektech v oblasti DIY, bytového, průmyslového a hotelového developmentu, cestovního ruchu a obchodu značkovým zbožím. Celkový kumulovaný obrat firem ve skupině společnosti Unimex Group, a.s. za rok 2008 přesahuje 17 mld. Kč, bilanční suma 10 mld. Kč

Unimex Group, a.s. majetkově vstoupil do NetTravel.cz v roce 2005 50% podílem.

Publikováno: 29.06.2009