Zájem o dárkové poukazy na dovolenou před Vánoci vzrostl 32krát

Praha, 19. prosince 2012

Poptávka po dárkových zájezdových poukazech je před Vánoci 32krát vyšší než ve zbytku roku. Ukazují to statistky cestovní agentury Invia.cz vyhodnocené pět dní před Štědrým dnem. Průměrná cena prodaného certifikátu činila letos 12 300 Kč. Invia.cz pro letošní rok připravila novinky v podobě atraktivnějšího designu poukazů a možnosti platby kartou.

Popularita dárkových poukazů na dovolenou před Vánocemi tradičně narůstá. Jejich výhodou totiž je, že si obdarovaný může sám zvolit destinaci a termín svého pobytu. Dárce tak rozhoduje pouze o hodnotě poukazu, která by měla dosáhnout minimální částky 500 Kč. V letošním roce se průměrná hodnota dárkového certifikátu oproti loňsku snížila o 13 %. Vyplývá to z meziročního srovnání údajů cestovní agentury Invia.cz.

„Poptávka po poukazech na zájezdy výrazně narůstá od poloviny listopadu do posledního týdne před Vánocemi, kdy lidé nakupují dárky. Letos jsme nejvíce certifikátů prodali dne 12. prosince, nárůst poptávky očekáváme ještě tento týden. Průměrná hodnota poukazů letos mírně poklesla, což potvrzuje celospolečenský trend snižování výdajů,“ uvedl Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz, která je jedničkou on-line prodeje zájezdů na českém trhu. „Letos jsme jako novinku připravili nový design poukazů. Lidé si mohou vybírat mezi certifikáty na zimní zájezdy, pobyty u moře či poznávací dovolenou po Evropě,“ doplnil Tůma.

Pro usnadnění nákupu letos Invia.cz svým zákazníkům nově nabízí možnost uhradit dárkový poukaz platební kartou. Lidé už také nemusí pro certifikát na pobočku, ale mohou si ho sami pohodlně vytisknout doma. Pracovníci Invia.cz jim ho po doručení platby zašlou na e-mail. Touto cestou si mohou dárkový poukaz Invia.cz pohodlně zakoupit i ti, kteří nákup dárků odkládají na poslední chvíli.

„Vánoční certifikáty je možné objednat nejpozději v pátek 21. prosince do půl páté odpoledne. Zájemcům, kteří budou chtít poukazem obdarovat své blízké, zašleme certifikát na e-mail ve formátu PDF. Nemusí se tak bát, že by před Štědrým dnem nedorazil,“ sdělil Michal Tůma z cestovní agentury Invia.cz. „Výhodou je také odměňování těch zákazníků, kteří si zakoupí certifikát v hodnotě nad 5 000 korun. K poukazu získají zdarma předplatné na jeden z devíti vybraných časopisů. Získají tak dva dárky najednou,“ dodal Tůma.

O dárkových certifikátech cestovní agentury Invia.cz

- Certifikát je možné uplatnit na cokoli z nabídky zájezdů, letenek a ubytování v ČR na INVIA.CZ.

- Hodnota dárkového poukazu je zcela na zákazníkovi, minimálně však musí činit 500 Kč.

- Dárkový certifikát je doručen ve speciálním dárkovém balení.

- Je natištěn na kvalitním papíře ve formátu A5 a každý je označen jedinečným identifikačním číslem.

- Hodnotu certifikátu je nutno vyčerpat jednorázově a v plné výši.

- Při uplatnění certifikátu lze zakoupit i více než jeden zájezd, s úhrnnou hodnotou nepřesahující nominální hodnotu certifikátu; přesáhne-li úhrnná hodnota zakoupených zájezdů hodnotu certifikátu, nakupující doplatí rozdíl.

- Dárkový poukaz nelze směnit za hotovost. Platnost certifikátu je 1 rok.

Více informací o dárkových certifikátech cestovní agentury Invia.cz naleznete zde.

Fotografie dárkových certifikátů Invia.cz si můžete stáhnout zde.

Publikováno: 19.12.2012