Češi kvůli možnému zdražování zájezdů pořizují First Minuty, poptávka vzrostla o 46 %

Čeští turisté v návaznosti na zprávy o možném zdražování pobytů kvůli oslabené koruně začali ve větší míře využívat zvýhodněných nabídek First Minute pobytů. Jichž se zvyšování cen nedotkne. Od 22. listopadu, kdy se zpráva o zdražování objevila v médiích, narostl prodej zájezdů v režimu First Minute o 46 %. Ukázaly to aktuální prodejní statistiky cestovní agentury Invia, která je předním on-line prodejcem dovolených na českém trhu. Největší zájem je tradičně o pobyty na řeckých ostrovech, které tvoří více než 30 % z celkové poptávky.

Výhodou takzvaných First Minute pobytů je, že jejich hodnota je až o 35 % nižší oproti katalogovým cenám. Navíc zákazníci ke koupi zájezdu mohou získat různé bonusy, například v podobě pobytu pro dítě zdarma či kapesného. Cestovní agentura Invia pro své klienty navíc připravila možnost zakoupit si First Minute zájezd s nejnižší zálohou v hodnotě 500 Kč. V kombinaci se službou Faktor 100, která chrání klienty Invie při krachu cestovních kanceláří, jde o nejbezpečnější způsob nákupu dovolené na českém trhu.

Statistiky prodeje First Minute zájezdů za listopad (1.11. - 26. 11. 2013)

Země

Podíl na