Letní prázdniny začínají. Červencové svátky využije k cestování o pětinu více lidí než loni

Praha, 1. července 2017

Na dva státní svátky uprostřed pracovního týdne se mohou Češi těšit hned z kraje letních prázdnin. První červencový týden tak tradičně využívají k cestování na dovolenou. Letos dle aktuálních statistik cestovní agentury Invia využije výhodného termínu o 21 % více turistů než vloni. Zájezdy do populárních destinací jsou tak na první červencový týden z velké části vyprodané.

Stejně jako v celé letní sezóně, i začátkem července vedou u tuzemských turistů klasické evropské destinace. „Termín z kraje letních prázdnin je nejvýhodnější pro rodiny s dětmi. Dětem skončily školní povinnosti, rodiče zase ocení, že ušetří dny dovolené. Právě Chorvatsko je pak pro rodiny ideální destinací. Téměř třetinu prodaných zájezdů do Chorvatska tak v tomto termínu tvoří zájezdy pro děti a infanty,“ vysvětluje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem zájezdů přes internet na tuzemském trhu. Podobně oblíbená je Itálie, kterou letos volí 16 % turistů s dětmi. Trojici nejpopulárnějších turistických cílů pak doplňuje Řecko.

Trendy letošní dovolenkové sezóny se projevují také během prvního červencového týdne. Mezi další populární destinace tak patří Bulharsko nebo Španělsko, velký zájem mají Češi také o dovolenou v Egyptě, Turecku a Tunisu. Právě zájezdy do těchto destinací jsou tak v termínu 3. – 9. července v podstatě vyprodané. „Letenky z Čech do populárních destinací jsou z velké části vyprodané. Zájemci o dovolenou na poslední chvíli ale mají šanci sehnat letenky z Bratislavy. Volné ubytovací kapacity lze pak ve většině zemí sehnat, výběr však bude velmi omezený,“ upřesňuje Michal Tůma z cestovní agentury Invia. Vyprodané jsou dle jeho slov především zájezdy na 8 dní, které Češi volí nejčastěji, zájezdy na delší dobu tak lze na poslední chvíli sehnat snáze.

10 nejoblíbenějších destinací v termínu 3. – 9. 7. 2017

Destinace Podíl na prodeji 2017
Průměrná cena na osobu 2017
Chorvatsko 18 % 7097 Kč
Řecko 17 % 17159 Kč
Itálie 16,5 % 7496 Kč
Bulharsko 11 % 13430 Kč
Egypt 7 % 14324 Kč
Turecko 5 % 16455 Kč
Španělsko 5 % 18623 Kč
Tunisko 4 % 13925 Kč
Maďarsko 2 % 6285 Kč
Rakousko 2 % 5960 Kč

O společnosti Invia.cz, a.s.

Společnost Invia.cz, a.s., je největší cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu. Zákazníkům nabízí neustále aktualizovanou nabídku katalogových i Last Minute zájezdů v přehledné, jednotné formě, čímž šetří jejich čas při plánování dovolené. Díky svým kvalitním službám má cestovní agentura Invia již více než 1 500 000 spokojených klientů. Invia navíc poskytuje unikátní pojištění Faktor 100, které chrání klienty při krachu cestovní kanceláře. Díky svým službám zajistila Invia klientům možnost nejbezpečnějšího nákupu dovolené na českém trhu.Webové stránky www.invia.cz byly v roce 2012 vyhodnoceny jako absolutní vítěz soutěže WebTop100 v kategorii Obchod a služby a zároveň oceněny 1. místem v kategorii Cestovní ruch. V prestižní anketě TTG TravelAwards byla Invia v letech 2013 a 2014 oceněna jako nejlepší online prodejce.
Cestovní agentura je pro zákazníky dostupná nejen na internetu, ale i ve více než 100 kamenných klientských centrech ve městech po celém území České republiky. Invia má své zastoupení na Slovensku, v Polsku a Maďarsku.

Kvalitní servis společnost svým zákazníkům zaručuje prostřednictvím špičkových technologií, znalosti cestovního ruchu a moderního brněnského call centra s vysoce kvalifikovanými prodejci.

Michal Tůma
marketingový ředitel