Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ubytujte se jako praví Benátčané!

Benátky

Benátky

Vylepšete svou romantickou dovolenou v italských Benátkách tím, že se ubytujete přímo v jejich srdci. Kouzlo plovoucích gondol, rušných uliček a starobylých památek si tak budete moci maximálně vychutnat.

Hotel Canaletto

Tříhvězdičkový hotel Canaletto s výhodným umístěním přímo ve středu Benátek se nalézá jen asi 5 minut chůze od mostu Rialto (250 m) a náměstí sv. Marka (300 m). Nekuřácké pokoje jsou zařízené starším nábytkem v benátském stylu, což ovšem neznamená, že by jim scházela moderní koupelna, televize a funkční klimatizace. Snídaně bufetového typu se podává od 8:00 do 10:00. V blízkém okolí narazíte na mnoho trattorií a bufetů s bohatým výběrem pokrmů v ceně do 15 € za osobu.

Hotel Canaletto

Hotel Canaletto

Hotel Rialto

Čtyřhvězdičkový hotel Rialto získal jméno podle oblasti Benátek, jež je ve srovnání s ostatními vyvýšená a představovala vždy obchodní centrum města. Hotel najdete hned u stejnojmenného mostu. Má terasu s výhledem na Canal Grande a zastávka vodního autobusu se nachází přímo před ním. V nabídce jsou tradičně zařízené benátské pokoje i apartmány se satelitní televizí. Všechny disponují klimatizací a minibarem. Kanál a most lze však vidět jen z některých. Pokochat se výhledem můžete při kontinentální snídani formou bufetu. Náměstí sv. Marka je odsud vzdálené 600 m.

Hotel Rialto

Hotel Rialto

Hotel Luna Baglioni

Luxusní pětihvězdičkový hotel Luna Baglioni má vlastní přístaviště, kam se dá přijet motorovým člunem nebo na gondole. Zastávka vodního autobusu je vzdálená pouhých 50 m, náměstí sv. Marka leží 80 m od hotelu. K zařízení patří oceňovaná restaurace Canova, jež vás nadchne kulinářským uměním i úchvatnou terasou s výhledem na Canal Grande a Královské zahrady. Pokud jde o pokoje, můžete vybírat ze tří typů. V nabídce je dvoulůžkový apartmán Junior Suite s výhledem na město či zátoku, dále pokoj Deluxe s výhledem na město a pokoj Superior s dvoulůžkovou postelí a výhledem do dvora.

Hotel Luna Baglioni

Hotel Luna Baglioni

Hotel Ca’ D'oro

Tříhvězdičkový hotel Ca’ D'oro stojí 200 m od zastávky vodní dopravy a jen pět minut chůze od Ponte di Rialto. Nabízí ubytování v bezbariérových pokojích různých typů, od jednolůžkových po třílůžkové. Snídaně probíhá formou bufetu, je zde však možnost donášky na pokoj. V blízkém okolí jsou i další možnosti stravování. Parkování u hotelu bohužel není možné a domácí zvířata v něm nejsou povolena.

Hotel Ca’ D'oro

Hotel Ca’ D'oro

Apartmán Estuario

Elegantní čtyřhvězdičkový apartmán Estuario ve čtvrti Cannaregio stojí v sousedství chrámu Chiesa della Madonna dell'Orto. Z velké zahrady, která má k dispozici i příjemné posezení, je na chrám opravdu hezký výhled. Takřka na dosah ruky je odtud slavný ostrov sklářů Murano. Navštívit můžete i nedalekou židovskou čtvrť. Vaporetto vás snadno dopraví také na další zajímavá místa v Benátské laguně. Součástí zařízení rekreačního apartmánu je satelitní televize, DVD přehrávač, internet přes kabel, vybavená kuchyně, pračka i myčka.

Apartmán Estuario

Apartmán Estuario

Hotel Principe

Příjemný čtyřhvězdičkový hotel Principe stojí na břehu kanálu v srdci Benátek a má i soukromé molo, k němuž lehce dospěje gondola či vodní taxi. Náměstí sv. Marka leží 2 km odtud, dopravte se k němu jednoduše pomocí vaporetta. Výběr hotelových pokojů je vskutku pestrý, od jednoduššího klasického po luxusnější typ Deluxe. Místní restaurace Sivoli podává benátské speciality a mezinárodní pokrmy včetně čerstvých ryb. Mirai, první japonská restaurace ve městě, pak potěší různými japonskými dobrotami.

Hotel Principe

Hotel Principe

Hotel Tiziano

Tříhvězdičkový hotel Tiziano má výhodnou polohu kousek od železniční stanice Santa Lucia a autobusového terminálu Piazzale Roma. Stojí ve čtvrti Dorsoduro, kde hosté naleznou mnoho zajímavých turistických atrakcí, jako jsou malebná náměstí Campo Santa Margherita a Campo dei Carmini. K dispozici jsou dvoulůžkové, třílůžkové a rodinné pokoje. Všechny mají vlastní koupelnu s toaletou, klimatizaci, televizi, trezor a za příplatek minibar.

Hotel Tiziano

Hotel Tiziano

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín