Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

10 tipů, jak si užít to nejlepší z Dubaje zdarma

Užijte si Dubaj zdarma

Užijte si Dubaj zdarma © Dubai Tourism

Ať už v Dubaji plánujete krátké mezipřistání nebo delší dovolenou, město má co nabídnout úplně všem, a to včetně řady fantastických bezplatných zážitků. Přinášíme vám pár našich oblíbených aktivit, které můžete v Dubaji podniknout zdarma, od špičkového umění a relaxace u bazénu, po ohromující atrakce a spoustu zábavy.

1. Dubajská fontána

SKUTEČNĚ NEVŠEDNÍ SHOW

Zamiřte k promenádě podél jezera u nákupního centra Dubai Mall a sledujte, jak vodní trysky Dubajské fontány tančí do rytmu hudby. Nepřekvapí vás, proč si tuto podívanou žádný návštěvník Dubaje nechce nechat ujít. Dubajská fontána kombinuje nejmodernější technologii s úžasnou lokalitou na úpatí nejvyšší budovy světa. Návštěvníkům nabízí úchvatnou hru světel, hudby a choreografie, a to vše zdarma. Přidejte se každou půlhodinu k natěšeným davům a sledujte, jak proudy vody stříkající do výšky až 140 metrů tančí do rytmu tradiční arabské hudby, indického popu a dokonce i hitů Michaela Jacksona.

Dubajská fontána

Dubajská fontána © Dubai Tourism

2. Alserkal Avenue

OBJEVTE NEJLEPŠÍ GALERIE VE MĚSTĚ

Alserkal Avenue je jedním z nejoblíbenějších uměleckých center ve městě a doslova překypuje kreativitou. Užijte si odpoledne prohlídkou rozmanitých dubajských uměleckých děl v chytře upravených budovách skladů, včetně uměleckého nábytku z 20. století v La Galerie Nationale a moderních děl inspirovaných Středním východem v Isabelle van den Eynde Gallery. A když si budete chtít dát od umění pauzu, dopřejte svým smyslům lahodný zážitek v dubajské továrně na čokoládu – Mirzam. Kakaové boby z celého světa se zde pečlivě ručně třídí a následně praží a melou. Výsledkem jsou ty nejjemnější a nejplnější chutě. Poté zamiřte do galerie MAD rebelské značky hodinek MB&F a nahlédněte do podivuhodného a úžasného světa kinetického umění a hodinkových strojků.

Alserkal Avenue

Alserkal Avenue © Dubai Tourism

3. Akvapark Aquaventure

BEZPLATNÉ NAROZENINOVÉ POTĚŠENÍ V DUBAJI

Připravte se na pořádnou jízdu na skluzavkách. Akvapark Aquaventure v rezortu Atlantis, The Palm poskytuje zdarma celodenní vstup v den vašich narozenin, což znamená, že můžete svůj den oslavit v jednom z nejúžasnějších dubajských akvaparků. Nevynechejte zdejší slavné atrakce, jako je Leap of Faith nebo Tower of Poseidon, které budete mít samozřejmě zdarma. Poukazy platí na týden a dají se využít také na zlevněné skupinové vstupné na atrakce Dolphin Bay nebo Sea Lion Point pro vás a tři vaše hosty. Chcete-li této nabídky využít, zaregistrujte se na webové stránce rezortu Atlantis.

Akvapark Aquaventure

Akvapark Aquaventure © Dubai Tourism

4. Historická čtvrť Al Fahidi

PROJDĚTE SE HISTORICKOU ČTVRTÍ MĚSTA

Klidná historická čtvrť Al Fahidi kdysi bývala epicentrem městského života a nyní představuje skutečný poklad plný zážitků. Obdivujte tradiční domy s nádvořími a větrnými věžemi barjeel. Tyto charakteristické stavby fungovaly po několik staletí jako klimatizace vhánějící chladný vítr do domů. Projděte si v klidu klikaté uličky a objevte rozlehlá nádvoří s muzei, uměleckými galeriemi a malebnými kavárnami. Snadno zde můžete strávit celé odpoledne ponořeni do dubajské kultury.

Historická čtvrť Al Fahidi

Historická čtvrť Al Fahidi © Dubai Tourism

5. Pláže v Dubaji

UŽIJTE SI NEDOTČENÉ POBŘEŽÍ MĚSTA

Dubaj se může pochlubit slunečným počasím po celý rok a také vynikajícími plážemi se zlatým pískem omývanými tyrkysovou vodou. Zatímco většina hotelů má pro své hosty soukromé plážové kluby, návštěvníci Dubaje si mohou sluníčko užívat i na řadě bezplatných veřejných pláží. Oblíbenou volbou je například Kite Beach s příjemnou atmosférou městské pláže, nebo Umm Suqeim, která je otevřená až do půlnoci. Stačí si vybrat.

Pláže v Dubaji

Pláže v Dubaji © Dubai Tourism

6. Dubajské akvárium

SLEDUJTE MOŘSKÝ ŽIVOT ZBLÍZKA

Nákupní centrum Dubai Mall je po celý rok jednou z nejoblíbenějších destinací ve městě. V tomto obrovském prostoru najdete prakticky vše, od nejlepších módních značek po špičkové atrakce, včetně Dubajského akvária a podmořské zoo. Jedná se o jedno z největších krytých akvárií svého druhu na světě a můžete zde pozorovat žraloky písečné, rejnoky a více než stovku dalších mořských druhů proplouvajících kolem hlavní skleněné stěny. Chcete-li se na ně podívat z ještě větší blízkosti, kupte si lístek ke vstupu do 48 metrů dlouhého průchozího tunelu.

Dubajské akvárium

Dubajské akvárium © Dubai Tourism

7. Velbloudí dostihy

USAĎTE SE V BLÍZKOSTI ZÁVODIŠTĚ A SLEDUJTE TENTO HISTORICKÝ SPORT

Užijte si vzrušení provázející tento tradiční beduínský sport a sledujte velbloudí dostihy na závodišti Al Marmoom u silnice spojující Dubaj s Al Ajnem. Během dostihové sezóny zamiřte na závodiště brzy ráno a pozorujte majestátní velbloudy vedené moderními robotickými žokeji, jak burácejí po závodní trati. Uvidíte, že po chvíli sami začnete fandit, stejně jako trenéři, kteří vše sledují z robustních džípů – skutečně velmi zajímavá podívaná. Tyto kvalitní závody pořádané dubajským dostihovým klubem (Dubai Camel Racing Club) se konají od září vždy od šesté hodiny ranní a poté odpoledne kolem třetí hodiny.

Velbloudí dostihy

Velbloudí dostihy © Dubai Tourism

8. Plážový komplex The Beach

JÍDLO, ZÁBAVA A FANTASTICKÉ OBJEVY V TOMTO PLÁŽOVÉM RÁJI

V komplexu The Beach v Jumeirah Beach Residence se neustále něco děje. Kdykoli sem zamíříte, uvidíte zde mobilní stánky s místními uměleckými kousky a řemeslnými výrobky, různé drobnosti z větších dálek, zábavné aktivity, umělecké instalace a při zvláštních příležitostech dokonce i nádherné ohňostroje. Projděte se po elegantní, palmami lemované promenádě a běžte si zaplavat do třpytivé vody Arabského zálivu. Za malý poplatek se také můžete zapojit do ranních lekcí jógy nebo si zacvičit v plně vybavené posilovně u moře.

Plážový komplex The Beach

Plážový komplex The Beach © Dubai Tourism

9. Riverland Dubai

PROJDĚTE SE TOUTO ZEMÍ Z ŘÍŠE SNŮ

V srdci obrovské dubajské zábavní destinace, Dubai Parks and Resorts, leží Riverland, rozlehlý prostor s překvapením na každém rohu. Riverland je inspirován různými érami a vezme vás na prohlídku středověké francouzské vesnice, exotické Brány Indie, americké promenády z 50. let minulého století a do části zvané The Peninsula, připomínající evropskou architekturu 19. století. A to nejlepší? Neplatí se zde vstupné. Podél kilometrového vodního kanálu v Riverlandu, kde se pravidelně konají různé zábavné akce, najdete také řadu skvělých restaurací a obchodů. Už máte poznávání dost? Dejte si pauzu a užijte si rychlou reflexní masáž v salónu Feet First nebo si zajděte na jídlo do japonské restaurace Katsuya by Starck či do gurmánské kavárny Leopold’s of London.

Riverland Dubai

Riverland Dubai © Dubai Tourism

10. Burj Al Arab

POŘIĎTE SI FOTKU ZÁPADU SLUNCE U NEJIKONIČTĚJŠÍHO HOTELU V DUBAJI

Burj Al Arab se majestátně tyčí k nebi na svém vlastním ostrově a stal se skutečným symbolem dubajské pohostinnosti. Nezaměnitelná silueta tohoto luxusního hotelu ve tvaru plachty odráží námořní historii města a patří mezi nejsymboličtější (a na Instagramu nejčastěji zveřejňovaná) místa ve městě. Chcete-li si pořídit dokonalé selfie, vydejte se na pláž Umm Suqeim a vyfoťte se s touto dubajskou ikonou na pozadí.

Burj Al Arab

Burj Al Arab © Dubai Tourism

29.08.2018 Dubai Tourism

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín