Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

5 důvodů, proč vyrazit na lyže do Zell am See-Kaprunu

Lyžování v Zell am See

Lyžování v Zell am See

Malebná náhorní plošina Schmittenhöhe, romantická promenáda podél jezera Zeller See a jediný ledovec v oblasti Solnohradska Kitzsteinhorn Gletscher. Jak je vidět, příroda v rakouském Zell am See-Kaprunu je vskutku rozmanitá a tvoří dokonalou kulisu pro nezapomenutelnou dovolenou. Zmíněný ledovec nabízí úchvatný výhled na alpské vrcholy. Sníh tu najdete spolehlivě od podzimu do léta. V zimě na vás čeká 138 km sjezdovek všech stupňů obtížnosti a přes 50 vleků a lanovek. Kromě toho si užijete takřka velkoměstskou atmosféru, bohatý večerní program a typickou rakouskou pohostinnost.

1. Dokonalé lyžařské radovánky

Jedním z důvodů k návštěvě oblasti Zell am See-Kaprun může být to, že pro vzrušující jízdu na lyžích, snowboarding a běžky je jednoduše skvělá. Na své si přijdou profesionálové i začátečníci. Vrcholy Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn slibují rozmanité sjezdovky uprostřed pohádkové krajiny. Nabízejí strmé svahy pro zkušené lyžaře. Je tam ale i mnoho dalších sjezdovek s jinou úrovní obtížnosti. Schmittenhöhe a Maiskogel zaručují kvalitní zábavu pro celou rodinu. Lyžařská sezóna začíná brzy na podzim a trvá do počátku léta, což znamená, že lze v hlubokém sněhu na kitzsteinhornském ledovci dovádět až deset měsíců. Schmittenhöhe má k dispozici 77 km sjezdovek, Kitzsteinhorn 41 km a vrchol Maiskogel 20 km. Kitzsteinhorn je také rájem těch, kdo upřednostňují freeride a freestyle. Neupravené sjezdovky, hluboký sníh a velkolepé zábavní parky vás jistě nadchnou.

Lyžování v Kaprunu

Lyžování v Kaprunu

Denní vstupenky od 8:00 v hlavní sezóně stojí 53 € (dospělí), 26 € (děti) nebo 39 € (mládež). Od 11:30 je lze zakoupit za 45 € (dospělí), 23 € (děti) nebo 33 € (mládež). Dvoudenní skipasy stojí 103 € (dospělí), 51 € (děti) a 77 € (mládež).

2. Zimní turistika

Upřednostňujete před adrenalinovými zážitky lyžařské túry? Na Maiskogelu se každou středu večer konají noční výpravy na lyžích. Také můžete popadnout sněžnice a vydat se na výlet. Slunce svítí, krajina se leskne a vy si budete připadat, jako byste měli všechen čas světa. Vyrazit můžete i bez sněžnic, záleží však na množství sněhu a zvolené turistické cestě. Mnoho známých stezek, které v létě procházejí krajinou, se v zimě těžko hledají. Robustní zimní obuv s hustou podšívkou a protiskluzovou podrážkou je velkou výhodou. Nezapomeňte ani na turistické hole, nějakou tu svačinku a samozřejmě teplé oblečení.

Kitzsteinhorn, 3203 m n.m.

Kitzsteinhorn, 3203 m n.m.

3. Bohatý doprovodný program

V Zell am See-Kaprunu nejsou jedinečné jen možnosti zimních sportů, ale i kulinářství a après-ski. Nejvyšší bod Schmittenhöhe je též vrcholem seznamu après-ski. Párty na Schnaps Hans začíná přesně na čas a hosté se okamžitě dostávají do správné večírkové nálady. Řada chat v oblasti vás oslní výtečnou kuchyní, která zahrnuje např. císařský trhanec, vídeňský řízek či sýrové noky. Vysoko v horách na Kitzsteinhornu se nachází Ice Camp, působivý areál plný iglú a zábavných programů. Návštěvníky láká i panoráma Gipfelwelt 3000, nejvýše položená vyhlídková plošina v Solnohradsku.

Gipfelwelt 3000

Gipfelwelt 3000

4. Spousta lákavých celoročních aktivit

Kdykoli během roku si v Zell am See-Kaprunu můžete vyrazit za nákupy nebo využít služeb místních wellness a fitness center. Navštivte profesionálně zařízené sportovní obchody, různé módní prodejny a butiky. Zell am See má krásné tradiční centrum a pěší zónu s příjemnými obchody. K zakoupení jsou zde i regionální speciality a suvenýry. Umělecké a řemeslné výrobky najdete na trzích. Přední část Kongresových center Ferry Porsche a hlavního náměstí se každý rok mění v romantické adventní a vánoční trhy.

Po sportu a aktivitě potřebuje odpočinek tělo i duše. Je libo sauna, masáž nebo koupel? Centrem relaxace je TAUERN SPA Kaprun s jedenácti bazény, deseti saunami, parními lázněmi a kulinářskými specialitami. Zell am See Leisure Centre má krytý bazén, krásnou saunu a v nabídce řadu relaxačních procedur.

Tauern Spa

Tauern Spa

5. Zábava pro děti

U rodinné dovolené nesmí chybět sáňkování. V Zell am See-Kaprunu je velký výběr fantastických sáňkařských tratí, které jistě nadchnou rodiče i děti. Sáňkařskou dráhu si můžete vychutnat u Alpské dráhy a Maisiflitzeru. Alpská dráha se nalézá na svazích Maiskogelu. Začátek a konec jízdy představuje parkoviště Schaufelberg. K dispozici je také rodinný zábavní park Kaprun. Nechte se vyvézt do kopce a pak už si jen užívejte jízdu jako na horské dráze. V Maisi Phantasieparku na rodinné hoře Maiskogel se zkušení instruktoři postarají o to, aby si děti osvojily lyžařskou techniku.

Sáňkování v Zell am See/Kaprun

Sáňkování v Zell am See/Kaprun

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín