Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

6 tipů na romantickou dovolenou aneb Nadělte na Valentýna moře lásky

Romantická dovolená

Romantická dovolená Shutterstock

Došly vám nápady, jak překvapit svou lásku na den svatého Valentýna? Zkuste letos místo originální valentýnky naplánovat cestu za dobrodružstvím. Ať už je vaše láska čerstvá jako okvětní lístky růží, nebo prověřená časem, nové zážitky ji zaručeně posílí. Je jen na vás, v jakém rytmu se bude odehrávat váš letošní svátek zamilovaných.

1. Exotika na Mauriciu

Exotický Mauricius

Exotický Mauricius Shutterstock
 

Vydejte se ve dvou na vzdálený ostrov, nechte se opájet jeho krásou, ochutnejte rajskou chuť ovoce, poznejte pestrobarevný svět pod vodní hladinou a pociťte mocnou sílu slunečních paprsků. Západy slunce na Mauriciu za vás dokončí ta nejromantičtější vyznání. Až se dosyta nabažíte krásných pláží, lemovaných palmami, můžete vyrazit dále od pobřeží. Právě tam se dozvíte nejvíce o rozmanité kultuře, gastronomii i divoké přírodě a na tradičních trzích, vonících exotickým kořením, nasajete atmosféru plnou radosti ze života.

Zájezdy na Mauricius

2. Lyžovačka v Trentinu

Marmolada, Trentino, Itálie

Marmolada, Trentino, Itálie Shutterstock

Dáváte-li před jemným pískem a žhavým sluncem přednost spíše nadýchanému prašanu a u představy dne prolenošeného na pláži se o vás pokoušejí mdloby, pak vám dozajista učaruje impozantní krása Dolomit. Zasněžené velehory se vám představí v celé kráse v proslulém lyžařském středisku Marmolada, ležícím ve stínu stejnojmenného ledovce, sahajícího až do nadmořské výšky 3343 metrů nad mořem. Hřejivé sluneční paprsky vám prozáří jízdu na čtyřkilometrové sjezdovce v Arabbě i na mnoha kilometrech dokonale upravených běžeckých tratí. Milovníci adrenalinu si užijí sjezd svahu s boulemi, paragliding, freeriding i populární skialpining. Na mrazivém horském vzduchu rychle vyhládne, odměnou za sportovní výkony vám bude talíř husté polévky zuppa d'Orzo, grilovaná kobáska salsiccia i nezbytné bombardino. Romantickou tečku za dnem plným pohybu udělá návštěva některého z luxusních wellness center.

Lyžařská dovolená v Itálii

3. Pohoda na Tenerife

Tenerife, Kanárské ostrovy

Tenerife, Kanárské ostrovy Shutterstock

Chtěli byste vyjádřit, že vám láska dává sílu překonat i ty největší překážky a život je díky ní růžovější? V tom případě zavítejte na Tenerife, sopečném ostrově plném překvapení. Největší z Kanárských ostrovů pro vás a vaši lásku rozehraje žhavou symfonii pouštní krajiny, osvěží vás vlnami Atlantiku, dopřeje vám pocit vítězství po zdolání nejvyšší hory Pico de Teide, ukonejší vás šuměním větru v korunách palem, roztančí v rytmu pouličních hudebníků a nechá vás okusit luxus turistických letovisek.

Zájezdy na Tenerife

4. Labužnictví v Thajsku

Plovoucí trhy v Thajsku

Plovoucí trhy v Thajsku Shutterstock

O tom, že láska prochází žaludkem se přesvědčíte na dovolené v Thajsku. Hojnost čerstvé zeleniny, exotického koření, plodů moře, rýže a palčivých chilli papriček, jimž jsou přisuzovány afrodisiakální účinky – taková je thajská kuchyně, rozmanitá jako krása zdejších ostrovů, žhavá jako sluneční paprsky a jedinečná jako úsměvy místních. Pokud existuje něco dalšího, co charakterizuje Thajsko, jsou to pláže. Ty nejkrásnější najdete na souostroví Ko Phi-Phi. Působivé pobřežní scenérie, jemný běloučký písek, průzračně teplé moře, palmové háje a strmé útesy jsou stejně nezapomenutelné jako první sousto pikantního thajského kari.

Dovolená v Thajsku

5. Kultura v Římě

Basilika sv. Petra, Řím

Basilika sv. Petra, Řím Shutterstock

Spojuje vás s vaší drahou polovičkou láska k umění? Ušetřete si tři dny dovolené a naordinujte si terapii Římem. Věčné město vás pohltí a po dnech strávených poznáváním ikonických památek a večerech nad sklenkou skvostného červeného vína pochopíte, proč všechny cesty vedou právě sem. V italské metropoli nebudete muset po historii pátrat, tady budete dějinami doslova obklopeni. Nekonečné procházky ve stylu la dolce vita vám vyšperkují takové skvosty, jakými jsou Fontana di Trevi, Forum Romanum, Bocca della Verita, Teatro Marcello nebo náměstí Piazza Navona.

Zájezdy do Říma

6. Pohádka v Ománu

Vodopády ve Wadi Darbat, Omán

Vodopády ve Wadi Darbat, Omán Shutterstock

Toužíte po romantice ve stylu pohádek tisíce a jedné noci? Pak by si vás mohla získat atmosféra země vstřícné k vašim fantaziím. Křehký půvab Ománu vyniká ve srovnání s o poznání turističtějšími Spojenými Arabskými Emiráty. Excentrické atrakce a honbu za světovými rekordy tu nahrazuje úcta k dávným tradicím, divoká příroda, tradiční řemesla a poklidná atmosféra. Velmi kvalitní silnice vás zavedou do malebných horských vesniček, pouštních oáz i živé metropole Maskat, kde jsou k vidění elegantní mešity, rušné tržnice i tradiční kavárny, kde si vychutnáte tak trochu jinou kávu. Podobně osvěžující jako doušek kahwy je i den strávený na některé ze zdejších pláží. Pohladí vás zlatavým pískem, průzračně čistým mořem i skvělými službami. Další kapitola vaší pohádky právě začíná.

Dovolená v Ománu

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín