Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

7 evropských hotelů s nezapomenutelným výhledem

Výhled z okna na Santorini

Výhled z okna na Santorini

Je pro Vás při výběru dovolené důležité i okolí hotelu? Aby taky ne. Kdo z nás by se chtěl dívat do zdí ostatních budov či na skladiště místních obyvatel. Mnoho hotelů má možnost okouzlujících výhledů na panoramata měst, okolní přírodu či horské masivy. Nenechte si je ujít.

Řecko

Země opředená bájemi a mýty láká turisty nejen k průzračným vodám, ale právě i na své památky.

Zavítejme na romantický ostrov Santorini. Jeho bílé domečky s modrými střechami a lávové pláže Vás uchvátí. Pokud chcete mít z hotelu výhled jako nikdo jiný, zvolte pobyt v Canaves Oia 5* (13+). Hotel, který je částečně vytesán do skály, pravidelně získává různá ocenění a prý nabízí nejlepší panoramatický výhled v Evropě. Ze všech pokojů, restaurace i bazénu je možné vidět kalderu (kráter o průměru až několika kilometrů).

Canaves Oia

Canaves Oia

Pokud máte rádi přírodu, zeleným rájem Evropy je ostrov Thassos s krásnými romantickými zákoutími. Nejoblíbenější letovisko Limenaria se nachází na jihozápadní části ostrova a leží zde hotel Antonios 3*. Z jeho balkonků je za pěkného počasí úžasný výhled na horu Athos (Chalkidiki), kde se nachází známý mnišský stát. Jeho návštěva je omezena na 10 cizinců mužského pohlaví (18+) denně, i když se Vám tedy nejspíše nepoštěstí jej navštívit, výhled na „horu uprostřed moře“ je skvělý.

Mnišský stát na hoře Athos

Mnišský stát na hoře Athos

Itálie

Skvělá italská kuchyně, dobré víno, památky, divoká příroda či úžasná jezera – to všechno je Itálie. Zavítejme společně na jeden z největších ostrovů ve Středozemním moři – Sicílii. Najdeme zde hotel King´s House 3*, ze kterého je úchvatný pohled na stále činnou sopku Etnu. Hotel se nachází v klidné části letoviska Fondachello di Mascali a od Etny je vzdálený pouze 18 km, můžete tedy Váš pobyt spojit i s výletem na známou sopku.

Sopka Etna

Sopka Etna

Chcete se vydat za památkami starověkého Říma a Vatikánu? Využijte možnost, ubytovat se v hotelu Rome Cavalieri Waldorf Astoria 5*. Nachází se na vrcholu kopce v Montemario a nabízí svým klientům pohled na celý Řím. Navíc hotel zajišťuje kyvadlovou dopravu do centra zdarma. Třešničkou na dortu je hotelové wellness centrum.

Výhled z Rome Cavalieri Waldorf Astoria

Výhled z Rome Cavalieri Waldorf Astoria

Španělsko

Španělské království má za sebou bohatou historii a tudíž i možnost navštívit bezpočet památek. Známé je také pro temperament místních, flamenco, výbornou kuchyni či kvalitní víno. Španělskou „Mekkou“, kde se shromažďuje nejvíce turistů je Barcelona. Chcete spojit dovolenou u moře s návštěvou památek? Zvolte ubytování v hotelu Arts Barcelona 5* (síť hotelů Ritz-Carlton), který leží přímo u moře a nabízí panoramatický výhled na Barcelonu.

Výhled z hotelu Arts Barcelona

Výhled z hotelu Arts Barcelona

Rakousko

Majestátní Alpy, krásná čistá příroda a místní speciality Vás nadchnou. Pokud si chcete opravdu odpočinout, vydejte se do lokality Burgenland, kde se v blízkosti Neziderských jezer nachází hotel St. Martins 4*. Místní léčivý pramen obsahuje hydrogenuhličitan chlorid sodný a voda má teplotu až 35 °C. Nabízí se Vám okouzlující výhled na jezero a na národní park Neusiedler See-Seewinkel. V hotelu je podávána místní kuchyně.

Hotel St. Martins

Hotel St. Martins

Švýcarsko

Švýcarsko, to není jen bezpočet velkých jezer jako Bodamské, Ženevské či Lucernské (a spousta dalších), ale také dlouhé dějiny a hlavně majestátní Alpy. Hotel s nezapomenutelným výhledem na Matterhorn a Monte Rosu je Kulmhotel Gornergrat 3*, ke kterému náleží i observatoř. Díky suchému vzduchu a poloze hotelu ve vysoké nadmořské výšce, můžete vidět mléčnou dráhu a planety pouhým okem.

Kulmhotel Gornergrat

Kulmhotel Gornergrat

Nechte se unést krásou okolí. I to dělá dovolenou tím, čím má býti.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín