Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asie křížem krážem aneb asijské TOP destinace

Gejša

Gejša

Máte rádi kulturu Dálného východu? Chcete vidět jedny z nejúžasnějších památek? Nebo Vás jen láká exotická dovolená u moře? Pojďme se společně podívat na nejnavštěvovanější asijské země, které Vás nejen okouzlí, ale zažijete zde i dobrodružství.

Asie je kolébkou několika kultur a setkáme se zde s veškerými typy náboženství. Navíc je největším a nejnavštěvovanějším kontinentem světa.

Pro rok 2017 bylo v žebříčku americké internetové stránky TripAdvisor (věnuje se cestování a turismu) vyhlášeno rovnou 25 nejlepších destinací na tomto kontinentu. 11 prvních vám nyní přinášíme i my.

Bali, perla Indonésie

Na první místě se umístil největší a nejnavštěvovanější ostrov Indonésie – Bali. Na Bali Vás čekají jak terasovitá rýžová pole, panenská příroda a nádherné písčité pláže, tak i množství hinduistických chrámů a vesniček s domorodými obyvateli. Na své si přijdou i ti, kteří se rádi potápí či šnorchlují.

Bali

Bali

Kambodžské království

Jako další nám portál nabízí Kambodžu a to konkrétně její nejnavštěvovanější místo Siem Reap, jenž je branou do Angkor Vat. Komplex chrámu Angkor Vat je jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších vůbec a navíc je zařazen mezi novodobé divy světa. Jistě všichni znáte ty nádherné fotografie, tak proč to nevidět na živo!

Kambodža

Kambodža

Thajsko – země těch nejúžasnějších míst

Všemi známé Thajsko nám nabídne hned několik míst, které se v žebříčku umístily. Navštivte největší thajský ostrov v Andamanském moři Phuket. Jsou zde hory, deštné pralesy, kaučukové plantáže a úžasné zátoky. Nebo Ostrov Kosamui, který je jedním z posledních míst s nedotčenou tropickou přírodou v jihovýchodní Asii. Navštívit musíte také hlavní město Bangkok. Vydejte se do Královského paláce, největšího a nejstaršího chrámu v Bangkoku – Wat Pho či do chrámu Zlatého Buddhy – Wat Traimit. Dále jsou v žebříčku chrámy Chiang Mai nebo ostrov Ko Tao – želví ostrov.

Thajsko

Thajsko

Vietnam – nejen rýžová pole

I krásná země jako je Vietnam patří do našeho žebříčku a to hned se třemi místy. Navštivte město zapsané na seznamu UNESCO - Hoi An. Nalezneme zde několik pozůstatků hinduistických chrámů, ale i pagody a chrámy, které fungují dodnes. Samozřejmě nesmí chybět ani hlavní město Hanoj, či Ho Či Minovo město, které se nachází v hlavním městě.

Vietnam

Vietnam

Střecha světa Nepál

Mnozí z nás si u této země vybaví nejvyšší horu světa Mount Everest (Himaláje), ale není to to jediné. Najdeme zde i krásnou divokou přírodu a spoustu památek. Nejnavštěvovanější jsou hlavní město Káthmandú a město Pókhara. Středem tohoto města je druhé největší jezero Nepálu – Phéva Tál. Ve středu jezera je ostrůvek s chrámem Varáhi, případně se od jižní části jezera můžete vydat k vodopádům Déví.

Střecha světa Nepál

Střecha světa Nepál

Méně známý Lombok

Že jste o Lomboku nikdy neslyšeli? Nejste určitě sami, ale jedná se o malý ostrov, který leží východně od Bali. Ostrov nabízí husté pralesy, krátery, domorodé vesnice, ale i hotely s bílými plážemi. Pěstují se zde chilli papričky, tabák, sója, skořice či káva, i místní plantáže tedy stojí za návštěvu.

Lombok

Lombok

Japonsko země plná památek i obrovských metropolí

Japonsko nabízí bohatou historii a nespočet šintoistických a buddhistických chrámů i svatyní. Na druhou stranu také nabídne moderní světová velkoměsta jako je například hlavní město Tokio, které patří mezi nejnavštěvovanější. Za návštěvu také jistě stojí chrámové město uprostřed hor - Kjóto, které bylo dříve hlavním městem celé země.

Japonsko

Japonsko

Indie – země značných kontrastů

Indie nabízí historii jedné z nejstarších civilizací, bezpočet chrámů, moderní velkoměsta nebo Himaláje. Oproti tomu je ale v reálu velmi chudou zemí. Dříve byla zemí maharádžů, tygrů a slonů nebo Gándhího. Nejnavštěvovanější je Goa - nejvíce prosperující stát Indie, který leží u Arabského moře. Za zmínku stojí i hlavní město Nové Dillí nebo Džajpur - „Růžové město“, které svůj název získalo díky růžovým budovám v historickém centru.

Džajpur, Indie

Džajpur, Indie

Čína- země několika podob

K vidění jsou v Číně moderní megalopole jako hlavní město Peking či Hongkong, které se také v žebříku umístili. Na druhou stranu můžete vidět i velmi chudý venkov, kde si místní obdělávají svoje políčka. Mimo jiné ale můžete navštívit i Velkou čínskou zeď, která je všem tak známá.

Velká čínská zeď

Velká čínská zeď

Ostrovní stát Singapur

Název státu je odvozený ze sanskrtu a znamená „Lví město“. Singapur patří mezi nejvyspělejší státy světa. Dle sestaveného žebříčku byste se neměli vyhnout ani návštěvě hlavního města Singapur, jenž je i zároveň hlavním přístavem. Mísí se zde čínské, malajské a indické tradice a tvoří tak velkolepou podívanou. Singapur je také navíc jedním z nejčistších měst světa.

Singapur

Singapur

Ostrov Palawan

Jedná se o filipínský hornatý ostrov, který je označován jako jeden z nejkrásnějších a nejčistších ostrovů na světě. Na seznamu UNESCO jsou zapsány místní korálové útesy Tubataha, které byly vyhlášeny národním parkem. Na Palawanu můžete volně navštívit například trestaneckou kolonii Iwahig a seznámit se s tím, jak Filipíni převychovávají odsouzené. Ostrovem protéká nejdelší podzemní řeka, kterou můžete spatřit v jeskyni svatého Paula.

Ostrov Palawan

Ostrov Palawan

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín