Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čím vás okouzlí Abu Dhabi?

Čím vás okouzlí Abu Dhabi?

Čím vás okouzlí Abu Dhabi? Shutterstock

Arabský poloostrov, kolébka dávných civilizací a náboženství, ukrývá množství fascinujících míst, úchvatných historických památek, drsné pouštní krajiny, malebných oáz, luxusních letovisek i míst v nichž se přirozeně snoubí tradice s nejmodernějšími technologiemi. Jedním z nich je i emirát Abu Dhabi – největší a nejbohatší ze Spojených arabských emirátů, který vás okouzlí svou rozmanitostí.

Okázalá architektura i božské pláže

Abu Dhabi nabízí božské pláže

Abu Dhabi nabízí božské pláže Shutterstock

Největší město celého emirátu je zároveň i pulzující metropolí. Leží na ostrově ve tvaru písmene t a jeho jednotlivé části propojuje velké množství mostů. Jedna z nejvyspělejších metropolí světa je výkladní skříní moderní architektury a její velkolepost si nejlépe vychutnáte z ptačí perspektivy. Supermoderní mrakodrapy, okázalé paláce a mešity. Město ožívá s příchodem večera, kdy místní obyvatelé i turisté vyrazí třeba na proslulou promenádu Corniche s úchvatným výhledem na Perský záliv. Žhavé sluneční paprsky přímo vybízí k vodním radovánkám. Ty nejkrásnější pláže ve městě se nachází právě v blízkosti promenády. Jemný bílý písek, pozvolný vstup do příjemně prohřátého moře i moderní plážový servis vás zaručeně nezklame.

Mešita šejka Zayeda

Mešita šejka Zayeda Shutterstock

Takřka povinná je návštěva mešity šejka Zayeda, pojmenované po zakladateli Spojených arabských emirátů, jež nezapře jistou podobnost s indickým symbolem lásky Tádž Mahal. V mešitě, jejíž stavba stála v přepočtu 13 miliard korun, vás okouzlí množství vodních prvků, přes tisíc mramorových sloupů, trojice lustrů vykládaných 24 karátovým zlatem i nejdelší ručně tkaný koberec na světě. Navrhnout mrakodrap, jež vyšperkuje panorama kosmopolitní metropole je snem každého architekta. K těm nejznámějším patří elegantní šikmá věž Capital Gate, která jako by svým sklonem popírala přírodní zákony. Příjemnou změnou oproti nablýskanému světu luxusních obchodních domů v centru města je atmosféra tradičních tržnic. Kromě nepřeberného množství ovoce a zeleniny tu hrají prim především čerstvé datle, které jsou jednou z nejdůležitějších plodin, které se v Emirátech pěstují.

Objevujte s námi Abu Dhabi

Ferrari World i Louvre

Ferrari World, Abu Dhabi

Ferrari World, Abu Dhabi Visit Abu Dhabi

Svět rychlosti a rekordů – ať už vás fascinují rychlá kola, nebo je pro vás počet koní pod kapotou jen nicneříkajícím číslem, zábavní park Ferrari World Abu Dhabi vám svými atrakcemi dozajista potěší. Nejrychlejší horská dráha světa – zářivě rudá Formula Rossa – vás odzbrojí divokou jízdou, dosahující v některých úsecích úctyhodných 240 km/h. Dáváte-li přednost klidnější zábavě, pak se můžete vydat na některou z méně adrenalinových rodinných atrakcích nebo si zajít na skvělou pizzu, kterou si tu vychutnáte v kulisách typického italského městečka. Až do takových detailů je promyšlený koncept zábavního parku, vzdávajícího hold legendárnímu italskému supersportu. Řev motorů rozezvučí město vždy v listopadu, kdy sem zavítá seriál mistrovství světa F1. Závodní okruh Yas Marina Circuit, vedoucí skrz prosklený tunel, spojující dvě části hotelu, dává světu jasně najevo, že fantazie architektů nebyla spoutána omezeným finančním rozpočtem. Zastesklo se vám uprostřed rušných městských ulic po kultuře? Žádný problém! Račte vstoupit do Louvre Abu Dhabi, pobočky světoznámého pařížského muzea umění, kde na vás skrze exponáty promluví múzy.

Ferrari World v Abu Dhabi

Čtěte také:

Ferrari World v Abu Dhabi

Tajemná i romantická poušť

Nekonečné duny v Arabské poušti

Nekonečné duny v Arabské poušti Shutterstock

Mysleli jste si, že poušť musí být nudná? Drsně krásná pouštní krajina v Abu Dhabi vás vyvede z omylu. Ne nadarmo jsou zdejší pouštní oázy zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO. Nekonečné písečné duny můžete obdivovat v oáze Liwa, ležící poblíž hranic se Saudskou Arábií. Nedaleko odsud se nachází největší oáza v zemi. Zdejší písečné duny jsou považovány za největší na světě. Nejlépe si je užijete během jízdy na velbloudu nebo při populárním sandboardingu. Právě v těchto místech se psala historie celého národa, jež díky nerostnému bohatství dokázal vybudovat nevídaný luxus a zároveň pokračovat v odkazu svých dávných předků.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín