Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená se čtyřnohým parťákem

U moře se psem

U moře se psem Shutterstock

Známé rčení praví, že pes je nejlepší přítel člověka. Pokud i vy máte doma chlupatého parťáka, bez kterého si nedokážete představit svou dovolenou, rozhodně čtěte dál. Existují destinace, které jsou pro čtyřnohé krasavce jako dělané a ani vy nebudete muset slevit ze svých nároků na sluncem zalitou pohodu.

Slovinsko

Triglav, Slovinsko

Triglav, Slovinsko Shutterstock


Lidé tu jsou přívětiví a pejsky mají rádi. S chlupáčem se můžete ubytovat v celé řadě hotelů, dát si s ním oběd v restauraci a cestovat hromadnou dopravou. Země oplývá nádhernou přírodou, takže ať už se vydáte na trek do hor, či za koupáním k moři, váš parťák bude vítaný. Obecně platí, že kde není koupání psů zakázáno, tam je dovoleno. Vydejte se například na divokou pláž na špičce mysu Debeli Rtič poblíž letoviska Ankaran, kromě radovánek v mořských vlnách, si tu za dobrého počasí užijete i výhled na nejvyšší horu Slovinska Triglav.

Zájezdy do Slovinska

Chorvatsko

Crikvenice, Chorvatsko

Crikvenice, Chorvatsko Shutterstock


Oblíbená prázdninová lokace je také mekkou všech pejskařů. Není problém tu najít ubytování, kde s radostí přivítají vás i vašeho parťáka. Ale pozor, většina pláží v této zemi je psům zapovězena, existují tu však místa, kde je vyloženě žádoucí přibalit s sebou i vašeho chlupatého miláčka. Snad nejznámější pláž pro psy je Podvorska v Crikvenici, která obdržela několik ocenění. Na pláži je dokonce bar, kde psím mazlíčkům můžete objednat psí zmrzlinu, chipsy nebo psí pivo.

Dovolená v Chorvatsku

Itálie

Pláž Pluto, Bibione

Pláž Pluto, Bibione Shutterstock


Horkokrevní Italové mají rádi psí společnost. Poznáte to podle toho, že mnohá letoviska zřídila pláže přímo pro pejsky a disponují nadstandartním vybavením pro veškerý komfort vašeho chlupatého přítele. Chybu neuděláte, pokud se vydáte třeba na největší psí pláž Pluto do Bibione. Váš pejsek bude mít vlastní lehátko, misku s vodou a k dispozici pohotovostní veterinární službu v případě jakýchkoliv nesnází.

Zájezdy do Itálie

Černá hora

Kotor, Černá hora

Kotor, Černá hora Shutterstock


Balkánská země vřele přivítá vás i vašeho čtyřnohého kamaráda. Platí zde podobná pravidla jako v Chorvatsku a je dobré si předem zjistit, kterou pláž si můžete užít ve zvířecí společnosti. Pet friendly místa najdete hlavně v Herceg Novi, Budva, Tivat a Kotor.

Dovolená v Černé hoře

13.07.2023 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín