Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exotické ráje aneb Kam uletět za sluncem, až skončí léto

Dovolená v exotice

Dovolená v exotice Shutterstock

Rádi byste v zimních měsících utekli před nevlídným počasím do některého z exotických rájů, ale pořád váháte, jakou destinaci vybrat? Nechte se inspirovat naším výběrem těch nejkrásnějších lokací, které voní dálkami, dobrodružstvím a sluncem. Do všech těchto koutů světa se navíc dostanete přímým letem z Prahy na palubě moderního Boeing Dreamliner. Ručíme za to, že se vrátite jako znovuzrození a plní optimismu, který vám vydrží nejméně do dalšího léta. 

Thajsko

Projížďka na slonech, Thajsko

Projížďka na slonech, Thajsko Shutterstock

Bělostné pláže a korálové útesy nejsou na pohlednicích z Thajska výtvorem šikovného grafika, ale dílem matky přírody. Ve výčtu všech pozitiv téhle destinace však nesmíme zapomenout ani na teplé moře, romantické ostrůvky, strmé vodopády, impozantní chrámy, nádhernou přírodu, potápění, horolezectví, milé domorodce s úsměvem na rtech, dokonalé masáže a místní kuchyni, na které se stanete po pár dnech doslova závislí. Příval pozitivní energie, který v Thajsku pocítíte na každém kroku, vás nabije dobrou náladou na mnoho dalších měsíců!

Zájezdy do Thajska

Dominikánská republika

Pláž v Dominikánské republice

Pláž v Dominikánské republice Shutterstock

Máte chuť ležet na vyhřátém písku, nechat se lechtat mořskými vlnami, pít ty nejlepší koktejly na světě a u toho pozorovat mohutná horská panoramata? Pak nasměrujte své kroky do Dominikánské republiky. Země v srci Karibiku je velká asi jako Morava, ale budete se tu cítit, jako byste procestovali několik kontinentů. Svou náruč vám otevřou historická města, katedrály a tržiště, tropické pralesy s vodopády, štíty hor, jeskyně, rozbouřené moře zvoucí k surfování i klidné romantické zátoky. Zkrátka na tomhle kousku země bohové s krásou rozhodně nešetřili. A užít si ho můžete i vy!

Dovolená v Dominikánské republice

Madagaskar

Chameleon na Madagaskaru

Chameleon na Madagaskaru Shutterstock

Tohle místo není jen domovem lemurů, jejichž jméno se vám pravděpodobně vybaví v souvislosti s populární animovanou pohádkou. Kromě nich tu totiž najdete i mnoho druhů zvířat a rostlin, které neuvidíte nikde jinde na světě. Všude kolem vás bude vonět vanilka, kakao, skořice a další plodiny, Madagaskaru se proto přezdívá nejjvoňavější ostrov světa. Přivítá vás množstvím resortů a hotelů pro rodiny i ty nejnáročnější. Dejte si místní rum z cukrové třtiny, nechte si namasírovat ztuhlá záda, protančete střevíce, užijte si zářivý jemný písek, tyrkysový oceán nebo sbalte batoh a vyrazte na túru, na níž objevíte krásy ostrova z ptačí perspektivy. Ve vnitrozemí je totiž mnoho vrcholů, které se vyplatí zdolat. Jen pozor, ať se vám z té krásy nezatočí hlava!

Zájezdy na Madagaskar

Zanzibar

Dovolená na Zanzibaru

Dovolená na Zanzibaru Shutterstock

V letadle se trochu prospíte a za osm a půl hodiny vystoupíte na místě, kterému se říká ostrov koření. Do nosu vás praští vůně hřebíčku, pepře, zázvoru či muškátového oříšku, které vytváří nezaměnitelnou souhru vůní, po kterých se vám zaručeně bude stýskat. Nekonečné aleje kokosových palem, bělostné pláže, vyhřátý oceán plný korálových útesů a podmořského světa jako z National Geographic. To je jen zlomek toho, čeho si na Zanzibaru užijete plnými doušky. Prohlédněte si katedrály a kostely v hlavním městě Stone Town, pomazlete se s dvousetkilovou želvou a pokud milujete místního rodáka Fredieho Mercuryho, zavítejte do jeho rodného domu. Tenhle africký kousek světa se vám zaryje pod kůži.

Dovolená na Zanzibaru

Keňa

Safari v Keni

Safari v Keni Shutterstock

Přejete si mít na dosah ruky půvabné žirafy, energické antilopy, buvoly či hrochy na safari? Poslouchat dusot kopyt zebřího stáda na nekonečných zelených pastvinách? Pozorovat tisíce plameňáků na březích jezera Bogoria a krmit žirafy v Giraffe Center? Toužíte obout pohorky a vystoupat až k nebesům na nejvyšší africkou horu Kilimandžáro? To všechno a mnohem více můžete zažít v Keni. Pronikněte do života kmene Masajů, prohřejte si kosti na místních bělostných plážích a až budete psát pohlednici domů, nezapomeňte se zmínit o tom, že Keňa je ráj na zemi!

Zájezdy do Keni

Srí Lanka

Čajové plantáže na Srí Lance

Čajové plantáže na Srí Lance Shutterstock

Ať už vás láká zažít očistu těla i ducha v ájurvédských lázních, vystoupat do hor a pozorovat zeleň čajových políček, utápět se v modři Indického oceánu, projíždět v tuk tuku uličky měst, či spočinout a rozjímat po vzoru místních mnichů v budhistickém chrámu, vězte, že na Srí Lance se vám každé z těchto přání vyplní. Pomazlete se se slůňaty ve sloním sirotčinci, chytněte svoji surfařskou vlnu, užijte si směs náboženství a kultur, ochutnejte ty nejlepší ananasy a papáju na světě a svým blízkým nezapomeňte, kromě notné dávky pozitivní energie, přivézt jako suvenýr pravý cejlonský čaj.

Dovolené na Srí Lance

16.08.2023 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín