Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jarní prázdniny v pohybu: Zabořte nohy do písku nebo do sněhu

Jarní prázdniny v pohybu

Jarní prázdniny v pohybu Shutterstock

Jarní prázdniny se kvapem blíží a malí školáčci i ostřílení studenti již toužebně vyhlížejí týdenní volno. Vydejte se s ratolestmi na dovolenou v pohybu, záleží jen na vás, zda toužíte po čerstvém horském vzduchu nebo dáváte přednost vyhřátým plážím. První rodinnou dovolenou letošního roku si skvěle užijete s nohama zabořenýma v písku i při stavění sněhuláka. Stačí jen vybrat to správné místo.

Rakouské Alpy pro fajnšmekry

Rakouské Alpy pro fajnšmekry

Rakouské Alpy pro fajnšmekry Shutterstock

Ne nadarmo se traduje, že Rakušané se rodí s lyžemi na nohou. Snad každá místní horská louka se pod pokrývkou sněhu promění na parádní sjezdovku a četné lyžařské školičky s nadšením navštěvují i rozesmátá batolata. Láska k lyžování a horské turistice se odráží i na kvalitě poskytovaných služeb. Ve stylových restauracích na vrcholcích hor i v malebných údolích vás uvítá vždy usměvavá obsluha, připravená poradit s výběrem tradičních lahůdek. Svalům znaveným celodenním lyžováním můžete dopřát uvolnění v některém z bazénů, saun či stále populárnějších solných jeskyních. Rakousko je zkrátka ideální destinací nejen pro jarní prázdniny.

Jarňáky na sněhu

Egypt zalitý sluncem

Egypt zalitý sluncem

Egypt zalitý sluncem Shutterstock

Sledujete-li zimní krajinu raději na idylických pohlednicích Josefa Lady a vašemu srdci jsou bližší prosluněné pláže, pak je ideální volbou Egypt. Země faraónů láká na krásu Rudého moře, lodní výlety s potápěním, projížďky pouští i šnorchlování přímo u hotelových pláží. Hřejivé africké slunce vás bude provázet i na některé z variant poznávacích zájezdů. Plavba výletní lodí po Nilu, nejdelší africké řece, vám přiblíží úchvatné památky z dob faraonů a nejen vaše školáky ohromí světoznámé pyramidy. Ruku na srdce, kdo by netoužil se alespoň chvíli vyhřívat na plážích zalitých africkým sluncem?

Prázdniny v Egyptě

Moře zážitků v Dubaji

Moře zížitků v Dubaji

Moře zížitků v Dubaji Shutterstock

Už pohled z letadla vám napoví, že Dubaj je fascinující město. Tyrkysově zbarvené vody Perského zálivu, zlatavé písečné pláže i dechberoucí architektura. Ikonický hotel Burj al Arab, postavený ve tvaru plachetnice na uměle vytvořeném ostrově v blízkosti pobřeží, je dokonalým ztělesněním země, kde slovo "nejde" jednodušše neexistuje. Ani v tropických teplotách Dubaje nemusíte přijít o zážitky ze zimních sportů. V areálu Ski Dubai si můžete zabruslit, zalyžovat, bobovat, nebo si jen tak postavit sněhuláka. Další atrakcí pro celou rodinu je obří podmořské akvárium s bezmála 50 metrů dlouhým tunelem, ve kterém se prohánějí žraloci, rejnoci a dalších 140 druhů vodních živočichů. Ti nejodvážnější z vás si mohou vyzkoušet ponor v kleci přímo mezi žraloky.

Zájezdy do Dubaje

Dokonalá koupačka na Kapverdách

Rozmanité Kapverdy

Rozmanité Kapverdy Shutterstock

Souostroví vulkanického původu se nachází v Atlantickém oceánu u nejzápadnějšího výběžku Afriky. Bývalá portugalská kolonie sloužila v dávných dobách jako zastávka lodí a překladiště otroků mířících do Nového světa. Dnes jsou Kapverdy cílem milovníků krásného koupání. Nekonečné písčité pláže, blankytně modrá voda a skvělé kreolské jídlo uspokojí celou rodinu. Každý z ostrovů je jiný a týden na jejich poznání je jistě málo. Vybírat můžete mezi lávově černým ostrovem Fogo, kterému dominuje podřimující vulkán. Na ostrově Sal se nachází vysloužilý solný důl, kde se v jezerech různých stupňů slanosti můžete nechat nadnášet na hladině. Blahodárně působí i léčivé lávové bahno, zdroj cenných minerálních látek i místo, kde se vrátíte do dětských let a užijete si radostné bahenní hrátky.

Relax na Kapverdách

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín