Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohádkový ostrov Karibiku aneb Co možná nevíte o Dominikánské republice

Pohádková Dominikánská republika

Pohádková Dominikánská republika Shutterstock

Elektrizující modř Karibiku, nekonečné pláže pokryté pískem, jež si barvou a konzistencí v ničem nezadá s moučkovým cukrem. A jako bonus prvotřídní rum a počasí jako vystřižené z těch nejpohádkovějších letních prázdnin. Dominikánská republika je právem považována za turistický ráj, který vás oslní přírodními krásami, bohatou historií i životem plynoucím v houpavém rytmu merengue. 

Banánová supervelmoc

Banánovník, Punta Cana

Banánovník, Punta Cana Shutterstock

Dříve narozeným možná vůně banánů připomene adventní čas, strávený ve frontě na vytoužené tropické ovoce. Právě na plantážích Dominikánské republiky dozrává na tropickém slunci až 55 % tohoto nutričně bohatého ovoce. Chcete-li si vychutnat banány v té nejlepší kondici, pak je Dominikánská republika ideální destinací právě pro vás. Banán si tu užijete v mnoha velikostech, barvách i kuchyňských úpravách. Smažené či dušené banány odrůdy plantain jsou tu nedílnou součástí každodenního jídelníčku.

Vyberte si zájezd do Dominikánské republiky

Plážová jednička

Pláž v letovisku Bayahibe

Pláž v letovisku Bayahibe Shutterstock

Karibské pláže jsou synonymem dokonalosti. Ty dominikánské se navíc mohou pyšnit nejvyšším počtem prestižních Modrých vlajek, udělovaných za čistotu a kvalitní servis. Bohatou dávku plážové malebnosti si užijete v letovisku Bayahibe - zdejší pláž učarovala i samotnému Kryštofu Kolumbovi.

Perly Karibiku: 7 nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky

Čtěte také:

Perly Karibiku: 7 nejkrásnějších pláží Dominikánské republiky

Velryby jako na dlani

Námluvy keporkaků, Karibik

Námluvy keporkaků, Karibik Shutterstock

Samanský záliv, který najdete na severovýchodě země, nabízí kromě panensky krásných písčitých pláží také jedinečnou příležitost pozorovat majestátní keporkaky. Do zdejších prosluněných vod si totiž připlouvají v období od prosince do března užít námluvy a následně přivést na svět potomky. Potěší vás také skupinky hravých delfínů. 

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Ráj romantiků

Ráj romantiků, Dominikánská republika

Ráj romantiků, Dominikánská republika Shutterstock

Chystáte se pokleknout do měkkého písku a při západu slunce požádat o ruku svou drahou polovičku? Pořádně se rozhlédněte. Je možné, že se ke stejně odvážnému životnímu kroku chystá ve vaší blízkosti ještě někdo další. Dominikánská republika figuruje na prvních místech žebříčku nejromantičtějších míst světa. Zkuste být originální a k prstýnku přidejte ještě valounek vzácného larimaru. Jeden ze světově nejnádhernějších polodrahokamů má původ v Dominikánské republice a jeho tyrkysová barva vám bude navždy připomínat dny strávené v ráji. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín