Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potěšte děti i sebe krátkou dovolenou o podzimních prázdninách

Užijte si s dětmi podzim

Užijte si s dětmi podzim

Hurá, ve čtvrtek 26. října 2017 začínají báječné podzimní prázdniny! A protože budou mít děti volný i pátek, čeká je parádní prodloužený víkend, který jim můžete ještě zpříjemnit nějakou zajímavou dovolenou. Připravili jsme si pro vás pár tipů na atraktivní místa pro celou rodinu!

V maďarských termálech se děti vydovádí a dospělí zrelaxují

Maďarsko je proslulé svými lázněmi. Ty však zdaleka nejsou určené jen pro prevenci a léčbu různých zdravotních potíží. Řada z nich disponuje množstvím venkovních i vnitřních bazénů se skluzavkami a tobogány, s vodním vírem, zábavnými tryskami a s dalšími atrakcemi, jako je třeba vodní hrad s prolézačkami. Navštivte třeba Aquarius Élményfürdő ve městě Nyiregyhaza na severovýchodě Maďarska, Aqua Palace v lázeňském komplexu Hungarospa Hajdúszoboszló nebo Rába Quelle Gyógy v Győru (asi 10 km od slovenských hranic).

Maďarské termální lázně

Maďarské termální lázně

Termály si užijí i děti

Termály si užijí i děti

Německý Legoland je na podzimní prázdniny to pravé

Kdo by neznal oblíbenou dětskou stavebnici LEGO®? Hráli jsme si s ní my a dozajista ji budou milovat i naše děti. Hlavně poté, co je vezmete na dobrodružný výlet do německého zábavního parku u městečka Günzburg. Legoland Deutschland je jedním z mnoha Legolandů, rozmístěných po celém světě. Zábavné expozice tu přibývají každým rokem jako houby po dešti, takže se rozhodně nemusíte bát, že byste se nudili, pokud jste tu už byli někdy dříve. Tak např. pro rok 2017 nabízí park úžasnou novinku, zcela nový tematický svět LEGO® NINJAGO® World s interaktivní 4D jízdou LEGO NINJAGO The Ride.

Německý Legoland

Německý Legoland © Legoland

Podzimní výzdoba v Legolandu

Podzimní výzdoba v Legolandu © Legoland

Moravský kras v ČR nabízí spoustu možností i při nepřízni počasí

Moravský kras je bezpochyby nejvýznamnější krasovou oblastí naší republiky. Unikáty živé i neživé přírody, archeologické i kulturní památky, na tisíc objevených jeskyní, z nichž pět bylo zpřístupněno veřejnosti, to vše zaujme každého nadšeného turistu. Při objevování tajemných zákoutí, jeskyní a skal se děti nejen pobaví, ale i poučí. A jaké další možnosti jim Moravský kras nabízí? Co takhle putování po krásách Moravského krasu se šnekem Krasíkem z Pohádkového království? Do tohoto zábavného projektu se lze zapojit mnoha způsoby. Zkuste si třeba zahrát Krasíkovu geocachingovou hru a hledejte schránky, tzv. kešky, ukryté na různých místech.

Punkevní jeskyně

Punkevní jeskyně

Lyžovat na Mölltalském ledovci v Rakousku můžete už během podzimních prázdnin

Celoroční lyžování na Mölltalském ledovci ve Flattachu v Korutanech přitahuje návštěvníky atraktivními výhledy, čerstvým vzduchem a krásně upravenými sjezdovkami všech kategorií. Modré, červené a černé sjezdovky, rozdělené dle obtížnosti, potěší zkušené jezdce i začátečníky a rodiny s dětmi. Zasněžená dovolená nadchne i výhodnou cenou. Děti do šesti let mají totiž vstup na svah zcela zdarma a ty starší, od 16 do 18 let, zaplatí polovinu z ceny dospělého. Pokud se vaši potomci na lyžích zatím necítí moc jistě, nezoufejte. Speciální kurz, tzv. Bobův dětský klub, je to naučí.

Mölltal

Mölltal

Slovenské Tatry jsou působivé během celého roku

Vysoké Tatry nejsou jen rájem lyžařů a snowboardistů. Hodí se i jako skvělý cíl pro rodinný výlet. Některé krátké procházky (do dvou hodin) jsou vhodné i pro malé nožičky, např. stezka ze Štrbského plesa na Jamské pleso, která vám zabere hodinu, anebo okruh Starého Smokovce (Starý Smokovec – úpatí Slavkovského štítu – Hrebienok – Starý Smokovec), jenž trvá dvě hodiny.

Štrbské pleso

Štrbské pleso

Možná že vaše děti ale raději šplhají, než chodí, tak co je vzít do Lanoparku při Aquacity Poprad? Dvacet různých překážek, zavěšených ve výšce na stromech a umělých sloupech, pro ně bude představovat velkou výzvu. Další kouzelný svět pro děti, plný zábavy a pohybu, naleznete v parku Hozelec. Na zdejším krytém hřišti čeká spousta atrakcí! Nebo snad upřednostňujete nějakou rychlejší zábavu, plnou adrenalinu? Pak je tu pro vás bobová dráha v Tatranské Lomnici. Funguje v létě i v zimě!

Lanový park pro děti

Lanový park pro děti

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín