Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prosinec na cestách: Utečte před vánočním shonem na dovolenou!

Kam na dovolenou v prosinci?

Kam na dovolenou v prosinci? Shutterstock

Cestování v prosinci má své nezaměnitelné kouzlo. Evropa láká na klasickou vánoční atmosféru, jižní polokoule je v plném květu, na Havaji, v Karibiku i v Mexiku končí sezóna hurikánů a střídá ji nádherné počasí... Mrkněte na naše tipy, kde strávit báječnou prosincovou dovolenou.

Thajsko

Thajsko

Thajsko Shutterstock

Od konce října až do února nastává příhodný čas pro návštěvu severní části Thajska – od města Sukhothaj přes turistické centrum Čiang Mai až po metropoli Čiang Rai. Královy narozeniny, které připadají na 5. prosince, zahajují sváteční sezónu a přinášejí svěžejší, méně vlhké počasí. Můžete tak objevovat všechny krásy Thajska i odpočívat pod palmou... Mimochodem v den úplňku se tu konají bujaré full moon party!

Roztočte to v Thajsku

Maledivy

Maledivy

Maledivy Shutterstock

Maledivy jsou perfektní destinací pro plážové povaleče. Pravda, prosincové počasí bývá nepředvídatelné, ale i déšť je tu poetický a trvá jen krátce. Většina turistů sem vyráží právě koncem měsíce oslavit Vánoce a silvestra. Mezi nejlepší místa k návštěvě patří Male s četnými atrakcemi, jako je národní muzeum a slavný rybí trh. Dále doporučujeme ostrov Meeru na Severním Atolu Male. Okouzlí vás azurovými lagunami a korály. 

Dovolená na Maledivách

Zanzibar

Zanzibar, Tanzánie

Zanzibar, Tanzánie Shutterstock

Východní pobřeží Zanzibaru přitahuje nadšené kitesurfery. K největším prosincovým lákadlům patří plavání se žraloky obrovskými u ostrova Mafia a potápění v křišťálových vodách na jižních útesech Zanzibaru. Na trzích se vrší čerstvá manga a sušený hřebíček, a třebaže se zde Vánoce neslaví, v ulicích Zanzibaru panuje hřejivá atmosféra.

Zažijte Zanzibar

Mexiko

Mexiko

Mexiko Shutterstock

Mnohé z mexických atrakcí se hodí navštívit zkraje prosince, jakmile skončí období dešťů. Na tichomořském pobřeží hýří krajina svěžími zelenými odstíny a oceán má lákavou teplotu a jasnější vody. To potěší nadšence do potápění a šnorchlování. Mexico City překypuje působivými architektonickými kousky, muzei, památkami i restauracemi. 

Zájezdy do Mexika

Mauricius

Mauricius

Mauricius Shutterstock

Prosinec na slunném Mauriciu vás dostane do absolutní pohody, ať už sem vyrazíte v páru, s rodinou nebo sami. Adventní Mauricius se nese ve znamení hudby, tance a bujarých oslav na plážích. Mimochodem, Marco Polo kdysi prohlásil, že Mauricius byl předlohou ráje... Tedy lepší destinaci si ani nemůžete vybrat!

Oddychněte si na Mauriciu

Hory v Rakousku, Itálii a Francii

Lyžování v Rakousku

Lyžování v Rakousku Shutterstock

Pokud dáváte před plážovou dovolenou přednost typickým zimním radovánkám, vydejte se v prosinci do lyžařských středisek v Rakousku, Itálii nebo Francii. Rakousko nadchne dvěma stovkami sjezdovek pro pokročilé v St. Antonu. Rodiny a méně náročné cestovatele vítají útulné hostince v půvabném Kitzbühelu. V Itálii zamiřte do nádherného prostředí města Cortina D'Ampezzo s vynikajícím lyžařským terénem. Ve Francii náleží k nejznámějším a nejoblíbenějším Courchevel s luxusním ubytováním a okouzlující après ski scénou nebo Val d'Isere nabízející se sousedním Tignes celkem 300 km sjezdovek a přes 150 lyžařských vleků.

Lyžařské zájezdy za hubičku

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín