Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakouskem na kole bez starostí a zavazadel

Rakouskem na kole

Rakouskem na kole

Rakousko je naším blízkým sousedem a kromě nádherné přírody, alpských středisek, průzračných jezer a spousty pohádkových zámků a hradů nabízí také 10 000 km cyklotras. Tato země je opravdu jako stvořená pro aktivní dovolenou. Cyklistický ráj začíná hned za hranicemi! 

Jak taková aktivní dovolená vypadá?

Rakouské Alpy

Rakouské Alpy

Cyklistické zájezdy jsou stále oblíbenější, protože si užijete parádní aktivní dovolenou a vše máte zařízeno. Ideální je najít dobré vlakové spoje, jelikož do výchozího i z cílového místa se dostáváte individuálně. V každém cílovém bodu, kam daný den přijedete, máte zajištěno ubytování se snídaní. O svá zavazadla se nemusíte starat, jelikož každý den vám je do dané ubytovací kapacity převezou. V případě, že by se po cestě kolo porouchalo, máte zdarma k dispozici servis. Navíc obdržíte i mapku cesty a informační materiály. Pokud nemáte vlastní kola, můžete si je samozřejmě i půjčit.

Cestujte bez obav: Nové připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

Romantická cesta ze Salcburku do Vídně

Hallstatt, Rakousko

Hallstatt, Rakousko

Trasa ze Salcburku do Vídně patří mezi ty méně náročné, i když určitá fyzická zdatnost je potřeba, jelikož za 9 dní ujedete zhruba 270 km. Po cestě poznáte velkou část jezera Mondsee, které patří mezi nejteplejší jezera v Rakousku, či oblast kolem jezera Hallstatt. Stejnojmenné městečko Hallstatt je zapsáno na seznamu UNESCO. Najdete tam kostnici a nejstarší solné doly v Evropě. Když budete nocovat v Bad Ischlu, odpočiňte si v místních termálních lázních nebo si zajděte na snídani do proslulé cukrárny Zauner. Jednou z nejkrásnějších zastávek na dunajské stezce je městečko Grein s nejstarším rokokovým divadlem Rakouska a krásným zámkem. Téměř poslední zastávkou bude Tulln. Město je plné překrásných zahrad a jeho dějiny sahají až do doby římské. Pořádá se tady největší květinový a zahrádkářský veletrh v Rakousku.

Vydejte se na romantickou cestu ze Salcburku do Vídně

Výlet na kole v Salzkammergut

Zámek Ort, Gmunden, jezero Traunsee

Zámek Ort, Gmunden, jezero Traunsee

Salzkammergut (Solná komora) leží v oblasti Salcburska. Oblast je známá nedotčenou přírodou, horami a hlavně jezery, okolo kterých trasa povede. Zabere 8 dní a ujedete zhruba 195 km. Začínáme v Bad Ischlu a čeká nás romantická projížďka plná dobrodružství okolo několika jezer. Jedním z nich je ledovcové jezero Attersee, které je hluboké až 171 m a je rájem potápěčů (viditelnost do hloubky 25 m) či jachtařů. Na Wolfgangsee si můžete udělat výlet parníkem nebo si v něm jen tak zaplavat. Na břehu jezera Traunsee navštívíte město Gmunden s krásným středověkým lázeňským centrem. Při přenocování v Bad Goisern můžete opět navštívit lázeňské centrum nebo se seznámit s tradicí ručních řemesel v Hand Werk Haus v centru města. Pokud jste nestihli navštívit lázně nikde po cestě, můžete to zkusit v Bad Aussee, kde je také solný důl Salzwelten a muzeum historie a těžby soli Kammerhofmuseum.

Zažijte výlet na kole v Salzkammergut

Poznejte královský Dachstein na kole

Dachsteinem na kole

Dachsteinem na kole

Na této trase budete potřebovat dosti fyzické zdatnosti a vytrvalosti. Za 4 dny totiž musíte zvládnout 173 km. Výchozím bodem bude Bad Goisern. Pokud byste po prvním dnu měli ještě přebytek energie, v Gröbmingu se nachází největší zábavní park v Rakousku, kdy poznáte les z nové perspektivy (na lanech). Po cestě navštívíte známá lyžařská střediska Štýrska a Horního Rakouska jako je Ramsau, Annaberg či Gosau, kde můžete nasbírat i tipy na zimu. Ano, budete zdolávat vyšší nadmořské výšky pohybující se přes 2000 m n. m.

Poznejte královský Dachstein na kole

Zažijte hory a jezera Salzkammergutu na kole

Císařská vila v Bad Ischlu

Císařská vila v Bad Ischlu

Opět se vracíme do oblastí Solné komory, která patří mezi nejkrásnější místa v Rakousku. Čeká vás přes 200 km v 6 dnech. Opět začínáme v nám již známém Bad Goisernu. Užijete si noc u Wolfgangsee, v lázeňském městečku Bad Ischl nebo v UNESCO městečku Hallstatt. Dostanete se i k jezeru Schwarzensee, kde budete zdolávat sklon stoupání až 17 %. Jezero je přírodní rezervací a pro koupání je jeho voda označena jako nejvyšší kvalita. Pokud vytěsníte trochu času, můžete se podívat i k vodopádům Waldbachstrub.

Zažijte hory a jezera Salzkammergutu na kole

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín