Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Relax v rakouských termálních lázních Laa an der Thaya

Lázně Laa - relax za každého počasí

Lázně Laa - relax za každého počasí © Therme Laa

Stmívá se o hodinu dříve a ráno není vidět z okna přes vrstvu jinovatky – teplo už je definitivně pryč a jediným pozitivním bodem zatím zůstávají Vánoce, kterých se snad po všem tom stresu okolo shánění dárků a přípravy perfektního Štědrého dne ve zdraví dožijeme. Určitě souhlasíte s tím, že by to pro letošní rok chtělo změnu - dopřejeme si klid a mír nejen o svátcích, ale po celou zimu. A kde najdeme více klidu, než v lázních?

Ideálním místem, kde nabízí profesionální služby a vybavení, navíc poměrně blízko, jsou lázně Laa.  Tento wellness hotel ležící v městečku Laa an der Thaya vám na 7 800 čtverečních metrech nabízí nejen lázeňské procedury a wellness služby, ale také spoustu zábavy při jízdě tobogány a nezapomenutelný gurmánský zážitek. To vše jen asi hodinu cesty od Brna.

Therme Laa - celkový pohled

Therme Laa - celkový pohled © Therme Laa

Bazény, tobogány, sauny a spousta dalšího vyžití v termálech Laa an der Thaya

Velkým lákadlem je devadesátimetrový tobogan, který láká k adrenalinové jízdě. Tobogan je přitom součástí dětského světa, což napovídá, že jde o místo vhodné pro rodiny. V lázních mysleli i na ty nejmenší, pro které je zde připravené brouzdaliště, na své si ale přijdou děti jakéhokoli věku – tým zkušených animátorů se zde stará o zábavu formou her, představení a tematických večírků. Rodiče si tedy mohou být jisti, že své potomky nechávají v dobrých rukách a mohou naplno využít volného času ke relaxování vlastního těla. Pokud jde o plavání pro dospělé, lázně Laa nabízejí hned několik bazénů, ať už vnitřních nebo venkovních, z nichž každý má něco navíc. V jednom voda vytváří protiproud, druhý obsahuje slanou vodu, třetí nabízí podvodní hudbu, další svádí svou velikostí (ve středu lázní je bazén o velikosti 115 metrů čtverečních), vybírat se také dá z různých teplot, kdy převážná většina bazénů je vyhřívaná a teplota se tak dá skvěle upravovat.

Laa nabízí zábavu i pro děti

Laa nabízí zábavu i pro děti © Therme Laa

Vody už bylo dost? Potom se můžete přesunout k dalšímu programu, který je vám k dispozici. Můžete si zde zajít do kina, natáhnout se v zimní zahradě, nebo jen tak relaxovat na lehátku v asijské místnosti určené k odpočinku. Během toho si můžete z široké nabídky lázeňských procedur vybrat tu, která je vám nejbližší. Rozhodně můžeme doporučit procedury s medem, solí, nebo mlékem a přidáváme radu – kterákoli z procedur je o to příjemnější, pokud ji absolvujete po návštěvě sauny. Zde už záleží jen na vás, zda se rozhodnete pro saunu finskou, hradní, solnou či aromatickou. Dámy pak jistě neodolají i dalším službám, jako například masáže, kosmetické procedury, manikúra, pedikúra, solárium a další.

Jedna ze saun v Therme Laa

Jedna ze saun v Therme Laa © Therme Laa

Lázně Laa an der Thaya v číslech

Lázně vznikly roku 2002, kdy majitelé dbali na to, aby byly provedeny v moderním stylu a zrcadlily věhlasnou rakouskou kvalitu. Kapacitně jsou připraveny na 1 050 návštěvníků denně a aktuální návštěvnost je přes 400 000 lidí ročně. Velkou část z nich tvoří turisté z Česka a Slovenska. Součástí areálu je parkoviště nabízené zdarma, pokud však neřídíte, využít můžete některého z mnoha autobusových zájezdů. Otevřeno je zde po celý rok, denně tedy můžete využívat služeb od 9 do 22 hodin. Hlavní sezonou je zde zima, ale i v létě má tento areál co nabídnout. Otevře se venkovní část, bary a palmová oáza s lehátky. Při vstupu do lázní dostanete na ruku náramek připomínající hodinky, který vám otevírá plno možností. Jde o čip k většině dveří, otevře vám také vaši skříňku a můžete si na něj nahrát peníze, takže cennosti klidně uložte do bezpečnostní schránky (v ceně 1 euro) hned při vstupu. Díky náramku si tedy dokoupíte nejen procedury, ale také občerstvení v barech i v restauraci. Samotný pobyt pak platíte při odchodu, hotově lze platit pouze v eurech, akceptují zde i platbu kartou.

Laa - venkovní bazény

Laa - venkovní bazény © Therme Laa

Cena vstupného do termálních lázní Laa

Cena zde závisí primárně na vašich požadavcích, odvíjí se od délky pobytu a množství čerpaných služeb. Nejkratší návštěva jsou 3 hodiny, poté se ceník rozšiřuje až na celý den. Cenu pozmění také množství pronajatých převlékacích kabinek, přičemž s každou další osobou v jedné šatně šetříte jedno euro. Na tři hodiny je cena pro dospělého 18.50 eur, tedy necelých 500 Kč, dítě do tří let má vstup zdarma, od tří do čtrnácti let pak platí 7,50 eur. V létě jsou ceny ještě nižší. Pokud se rozhodnete užít si celodenní výlet, nejlepší je program RELAX! za 74 eur na rodinu. Při delším pobytu si jistě vyberete některý z balíčků, které obsahují ubytování v hotelu, stravu a různé procedury. Využít můžete také tzv. tematické dny, které se zaměřují na různé skupiny. Jednou jsou to senioři, jindy studenti, rodiny, muži, ženy, výběr je opravdu pestrý. V tento den má daná skupina vstup zvýhodněný. Další akcí, která stojí za zmínku, jsou narozeniny. Pokud v den svých narozenin zavítáte do lázní Laa, dostanete vstup zdarma, nebo speciální nabídku pro oslavence.

Noční Therme Laa

Noční Therme Laa © Therme Laa

Před cestou si určitě nezapomeňte sjednat také zdravotní pojistku do zahraničí, přestože jste jen kousek u hranic, české pojištění se na vás zde nevztahuje.  Do tašky si pak přibalte samozřejmě plavky, ručníky a další nezbytnosti do vody, pokud se chystáte do sauny tak i župan. Fén je k dispozici zdarma ve všech šatnách. Pokud však přece jen opomenete cokoli z důležité koupací výbavy, není důvod k panice – vše si můžete koupit přímo v areálu, kde je hned několik obchůdků s plaveckými potřebami. Díky všem těmto službám můžete zůstat po celou dobu v klidu, jelikož máte vše na dosah a můžete si pohodlně užívat zasloužený relax. Stačí jen trocha odvahy ke změně a letošní zima pro vás může být nezapomenutelná!

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín