Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tipy na netradiční ubytování ve světě

Tipy na netradiční ubytování ve světě

Tipy na netradiční ubytování ve světě

Už Vás nebaví ta typická ubytování v hotelech či penzionech? Rádi byste zkusili něco nového, neotřelého? Možná se budete divit, kde všude můžete strávit svoji dovolenou. Čím je totiž ubytování „bláznivější“, tím je turisty vyhledávanější.

Přespěte jako dělníci v odpadní rouře

Jen nedaleko od nás, v rakouském Linci, nalezneme Das Park Hotel. Na malé pokoje s manželskou postelí je zde upraveno odpadní potrubí, navíc je zde zavedena i elektřina. Na WC si ale budete muset dojít mimo své obydlí. Tento bizarní hotel je otevřen od 1.května do cca poloviny října. Zatím hotel fungoval systémem „zaplaťte, kolik uznáte za vhodné“.

Das Park Hotel, Rakousko

Das Park Hotel, Rakousko Arnoldius

O samotě na majáku

Pokud plánujete letos dovolenou k moři, můžete zkusit přespat na majáku. Tímto způsobem ubytování se převážně pyšní Chorvatsko. Majáky se nachází povětšinou na malých ostrůvcích a majitel Vás na něj dopraví lodí. Bývá v něm často pouze jeden apartmán a tudíž si zde užijete klid a romantiku.

Maják Porer, Chorvatsko

Maják Porer, Chorvatsko

Nocování v iglú

Pokud si představujete nocování v typickém ledovém iglú, vyvedu Vás z omylu. Jedná se o velice luxusní celoprosklené domečky. Najdete je ve Finsku – Kakslauttanen Arctic Resort. I když je pravda, že pro odvážnější povahy jsou zde i typická sněžná iglú. V komplexu se nachází i Santův dům, kde Vám Elfové nabídnou teplé nápoje a zázvorové sušenky. V blízkosti resort je i HUSKY SAFARI či SOBÍ SAFARI.

Kakslauttanen Arctic Resort, Finsko

Kakslauttanen Arctic Resort, Finsko

Pobyt v ledovém hotelu pro otužilce

Opět zavítáme na sever Evropy, nyní do Laponska. Zde se každou sezónu staví Icehotel, který je samozřejmě pokaždé jiný. První hotel zde byl postaven v roce 1990. V hotelu najdeme i kapli, ve které je možné pořádat svatby, ledový výstavní sál, kino a Absolut ice bar. Pokud se sem vydáte, teple se oblečte, na pokojích je teplota – 5°C. 

Icehotel, Švédsko

Icehotel, Švédsko

Noc v létajícím talíři

Pokud zůstaneme u Švédska, další kuriozitou je Hotelový komplex Treehotel, jenž získal v roce 2011 cenu Grand Tourism Prize. Jednou z možností je přespání v UFO talíři, který si určitě oblíbí hlavně milovníci sci-fi. Dalšími typy ubytování jsou například ptačí hnízdo či prosklená kostka.

Ufo, Treehotel, Švédsko

Ufo, Treehotel, Švédsko

Kapslové hotely

Pokud se chystáte do Číny či Japonska a chcete ušetřit za ubytování, začněte se dívat po kapslových hotelech. Rozměr kapslí není příliš velký (cca 2 x 1 x 1.2 m), najdete zde ale vše potřebné. Máte k dispozici lůžko, televizor, elektrickou zásuvku, lampičku se stolem i skřínku na oblečení.

Kapslový hotel, Japonsko

Kapslový hotel, Japonsko

Amerika plná zvláštností

Kdybyste náhodou plánovali cestu do Idaha, můžete se ubytovat v Dog Bark Park Inn hotelu. Je to vlastně bígl v nadživotní velikosti. Jdou zde umístěny pouze dva pokoje a můžete si přiobjednat i snídani. Samozřejmě tu ubytují i Vaše psí miláčky. 

Dog Bark Park Inn, Idaho

Dog Bark Park Inn, Idaho Alan Levine

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín