Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tipy na zážitková ubytování v České republice

Tak tohle jste opravdu nečekali. Myslíte si, že jste zkusili již mnoho věcí? Tak toto opravdu ne. Rádi trávíte svoji dovolenou v České republice? Tak to jste již určitě vyzkoušeli ubytování v kempech, v přírodě ve stanu, penzionech či hotelech. Ale i u nás mají podnikatelé „bláznivé“ nápady. Pojďme se společně podívat, kde všude se můžete ubytovat.

Pohádková vesnička Podlesíčko

Pokud se chystáte na dovolenou s dětmi, tato varianta ubytování patří mezi jedno z nejlepších v České republice. Pohádková vesnička byla postavena v letech 2011-2012 a je součástí resortu Podlesí. Najdeme zde 9 domků a jeden dvojdomek, maximální kapacita ubytování jsou 4 osoby. Pobyt můžete prožít v domku Sněhurka, Rákosníček, U kováře Matěje, Mlýn, Karkulka, Nebe a Peklo, Pařez, Budulínek, Švec či Rumcajs a Cipísek. Každou sobotu a neděli (od 14 hodin) můžete jít na prohlídku vesničky v doprovodu pohádkových bytostí, mimo tyto dva dny si vesničku můžete projít sami. 

Pohádková vesnička Podlesíčko

Pohádková vesnička Podlesíčko

Ubytování na Zámku Lužec

Chcete-li zažít trochu romantiky a pohodový wellness pobyt, vyzkoušejte ubytování na zámku. V dávných dobách se jednalo o lovecký zámeček Karla IV. Uvnitř stále uvidíte autentické středověké interiéry a poznáte i něco nového z historie českých zemí. Stravovat se můžete ve Středověké krčmě Jana Žižky – gastronomie vsazená do doby 15. století. Zámek dále nabízí vnitřní bazén, 3 sauny, jacuzzi či Kneippův chodník. 

Zámek Lužec

Zámek Lužec

Ubytování v dřevěných chatičkách – Dobčické rybníčky

Toto ubytování je na způsob glampingu tzn. luxusní kempování. Noc strávíte  v dřevěných domečcích umístěných na dubových kůlech na hladině rybníků. Dokonce si zde můžete i zarybařit. Chatičky jsou bez přívodu elektřiny, užitkovou vodu k osprchování čerpáte ruční pumpou uvnitř domku přímo z rybníka. WC má každá chatka své na břehu rybníka – kadibudky. 

Dobčické rybníčky

Dobčické rybníčky

Spaní ve slamníku

Toto ubytování najdeme v Obřím dole pod Sněžkou. „Pokojík“ je skromně vybaven a to: dřevěnými ramínky, manželskou postelí se slaměnou matrací a rustikální komodou. Určitě Vás ale nadchne prosklená střecha. Veškerý servis zajišťuje nedaleká Bouda v Obřím dole. Jedná se samozřejmě pouze o sezonní ubytování (květen - září). Doufejme, že i v letošním roce bude v provozu. 

Spaní na seně

Spaní na seně

Spaní v kontejneru

Unikátní spaní v námořních kontejnerech – ContainHotel, najdeme v surfařském kempu Třeboutice na břehu řeky Labe. Tento zvláštní hotýlek nabízí 5 pokojů, jenž každý z nich má jednu prosklenou stěnu. Hotel je otevřen celoročně. 

Spaní v kontejneru

Spaní v kontejneru

Nocování v dřevěných sudech

Toto neobvyklé ubytování nalezneme ve Vinařství pod Hradem u Pálavy. Výlety po pálavských kopcích a degustace vína ve spojení s tímto ubytováním budou nezapomenutelný zážitek. Sudy jsou dvoulůžkové a nacházejí se na vinici. Nechybí ani připojení k elektrice a topení. Sociální zařízení se nachází jen pár kroků. Opět se jedná o sezonní ubytování od března do poloviny listopadu. 

Ubytování v sudu

Ubytování v sudu

Ubytování na stromě

Už jako malí jste chtěli dům na stromě? Zkuste si tam aspoň na pár nocí přespat. Tree house v Resortu Green Valley se nachází u Chotýšan. Domek je ve výšce 9 m nad zemí, jsou zde tři lůžka a venkovní terasa. K pokoji patří u suchá toaleta. Vzhledem k tomu, že majitelé při budování nechtěli narušit okolní přírodu, nemá ubytování zavedenou vodu a elektřinu. 

Ubytování na stromě

Ubytování na stromě

Přečkejte noc v atomovém krytu

Jste fandou historie? V Brně je poměrně nově otevřen utajený atomový kryt 10-Z. V době komunismu sloužil jako velitelské stanoviště představitelů města. Za cca 2500 Kč zde mohou zájemci přenocovat (cena za 2 osoby). Přespíte v místnosti vybavené předměty z 80. let – služebna SNB nebo marodka. Nezapomeňte ani na spacák. 

Atomový kryt 10-Z

Atomový kryt 10-Z

Nocování ve vodárenské věži

Jako poslední tu máme ubytování v Bohumíně (Karvinsko) a to přímo ve vodojemu. Nachází se zde 12 pokojů a všechny mají výhled na město a okolí. Dokonce zde najdete i restauraci. Jako třešnička na dortu je pak neomezený vstup do aquaparku. Dvoulůžkový pokoj stojí 980 korun na noc ve všední dny, od pátku do neděle je cena 780 korun.

Ubytování ve vodárenské věži

Ubytování ve vodárenské věži

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín