Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

6 exotických rájů, odkud šťastně vykročíte vstříc Novému roku

Oslava na pláži

Oslava na pláži Shutterstock

Už máte po krk zimních plískanic a unavují vás tradiční oslavy konce roku? Není nic lepšího, než sednout na letadlo a dopřát si dokonalý restart uprostřed exotiky. Jistě nám pak dáte za pravdu, že silvestrovský přípitek na pláži zalité sluncem a září ohňostrojů málo co překoná.

Thajsko

Dovolená v Thajsku

Dovolená v Thajsku Shutterstock

Jen těžko byste hledali lepší destinaci, kde radostně vykročit vstříc novému roku, než v místě přezdívaném země úsměvů. V Thajsku vás s otevřenou náručí přivítají nejen dobrosrdeční obyvatelé, ale také velká spousta atrakcí, kterým žádný cestovatel neodolá. Obdivujte skvostné chrámy, prozkoumejte panenskou přírodu nejen v národních parcích nebo se uvelebte ve stínu nejbližší palmy na bělostném písku. Zamávejte starému roku na jednom z tisíce thajských ostrovů. Po soumraku se pláže roztančí v rytmu bujarých večírků, ty silvestrovské patří k těm nejdivočejším z nich, obzvláště pak na ostrově Koh Phan Ngan. Na zdejší pravidelné úplňkové full-moon party protančilo střevíce už mnoho cestovatelů a silvestr se rozhodně nenechá zahanbit. Večer příjemně nastartujte míchanými koktejly v plážovém baru a večeří z čerstvě ulovených grilovaných ryb. Chybu však neuděláte, ať si v jídelním lístku objednáte cokoli. Thajská kuchyně je celosvětově proslulý pojem a její skvosty vonící citronovou trávou, kari a koriandrem vám vyrazí dech.

Speciality ze země úsměvů aneb Jak chutná Thajsko

Čtěte také:

Speciality ze země úsměvů aneb Jak chutná Thajsko

Bangkok už byl svědkem mnoha legendárních večírků a velkolepé jsou i oslavy nového roku. Noční oblohu ovládnou fascinující ohňostroje, které si můžete vychutnat třeba z paluby lodi. Silvestrovské plavby po řece Chao Phraya lákají opulentním bufetem plným mezinárodních i thajských dobrot, exotickými nápoji, a hlavně pohledem na zářící panorama města. O tom, že Bangkok pořádá jedny z nejlepších novoročních večírků na světě, se přesvědčíte na Meta Music Festival nebo na White Party. Pokud vás děsí vysoké decibely, rezervujte si stůl ve střešní restauraci. Například v Moon Baru v hotelu Banyan Tree se budete při slavnostním přípitku doslova vznášet nad městem.

Zájezdy do Thajska

Zanzibar

Dovolená na Zanzibaru

Dovolená na Zanzibaru Shutterstock

Sebrat se uprostřed nehostinné zimy, zamířit k rovníku, uvelebit se na bělostných plážích, hledět na třpytící se hladinu oceánu a všemi smysly nasávat rozmanité barvy a vůně – to je začátek snového programu, který pro vás chystá souostroví Zanzibar. Poznávejte zdejší mix architektonických stylů a bohatou historii ovlivněnou řadou národů. Neméně zajímavá podívaná čeká i pod hladinou moře. Tajuplná říše barevných korálových útesů, hejna mrštných rybek i barevné hvězdice na vás čekají v teplých vodách kolem ostrovů MnembaTumbatu. Novému roku tu můžete vyrazit vstříc tanečním krokem zabořeni bosýma nohama ve vyhřátém písku. Pro silvestrovské oslavy je jako stvořené třeba pobřeží ostrova Nungwi. Chcete-li oslavit přelom roku opravdu stylově, nastupte na palubu jedné z plachetnic a oddávejte se oslavám přímo ve vodách Indického oceánu. Až si budete připíjet šampaňským, dokonalou kulisu vám bude dotvářet panorama hlavního město Stone Town s ohňostrojem nad majestátním House of Wonders. V rytmu svahilské hudby a s dobrotami z čerstvých ryb a sladkého exotického ovoce uděláte dokonalou tečku za uplynulým rokem.

Zájezdy na Zanzibar

Dominikánská republika

Koktejl na pláži v Karibiku

Koktejl na pláži v Karibiku Shutterstock

Existuje spousta důvodů, proč odletět přivítat Nový rok právě do Dominikánské republiky. Ať už vás láká vyhřátý písek vábící k celodennímu povalování, dobrodružné výpravy do džungle nebo plavby po národních parcích, perla Karibiku si vás získá stejně jako jejího zámořského objevitele Kryštofa Kolumba. V nejnavštěvovanějším letovisku Punta Cana budete dost daleko od každodenních starostí a vychutnáte si tak všechny krásy karibského ráje. Chcete-li slavit přímo na pobřeží moře, nešlápnete vedle, pokud se usadíte na barové židličce v některém z plážových barů. Protančit se až k novoročnímu ránu můžete třeba v legendárním klubu Coco Bongo. Čeká vás tu nablýskaná oslava plná drinků, světelná show, akrobati a tanečníci.

Zájezdy do Dominikánské republiky

Srí Lanka

Pozorování slonů na Srí Lance

Pozorování slonů na Srí Lance Shutterstock

Nadělte si po předvánočním shonu opravdový relax v zemi cejlonského čaje a voňavého koření. Srí Lanka vám nabídne mnoho možností k odpočinku, ale i k poznávání tamních krás. Nechte se okouzlit starobylými chrámy a pagodami, vydejte se za slony do národních parků nebo objevte jeden z tisíců vodopádů. Příjemné prosincové teploty nahrávají koupání v azurových vodách, surfování i potápění. Právě pláže omývané vlnami Indického oceánu jsou jako stvořené pro loučení s uplynulými měsíci a šťastnému vykročení do nového roku. Přesvědčte se o tom na pláži Mirissa nebo Hikkaduwa, kde touto dobou panuje slavností atmosféra, bary pořádají bujaré mejdany a v mořské hladině se zrcadlí záře ohňostrojů.

Srí Lanka: 13 lákadel ostrova slonů a cejlonského čaje

Čtěte také:

Srí Lanka: 13 lákadel ostrova slonů a cejlonského čaje

Není překvapením, že nejžhavější silvestrovské veselí se odehrává v hlavním městě Colombo. Luxusní hotely a restaurace vábí nablýskanými večírky a na obloze srší velkolepá ohňostrojová show. Pokud chcete vybírat z dlouhé nabídky míchaných drinků, vychutnávat si je s výhledem na město a protančit se k ránu na rockové party, pak navštivte Sky salonek v hotelu Kingsbury. Cejlonská metropole je protkaná místy, které vás příjemně naladí do nových začátků.

Zájezdy na Srí Lanku

Madagaskar

Pláž v Nosy Be, Madagaskar

Pláž v Nosy Be, Madagaskar Shutterstock

Oslavit Silvestr mezi lemury, pod pozoruhodnými baobaby nebo na pohádkových plážích omývaných Indickým oceánem, přesně to vás čeká na Madagaskaru. Okusíte právě dozrálá slaďoučká manga a šťavnaté liči. Ač domorodí obyvatelé ostrova slaví svůj nový rok až v březnu, při silvestrovských oslavách nezůstávají pozadu. Večírky rozjaří ulice, především na ostrově Nosy Be není o vyžití nouze. Tabule zdobí slavnostní menu, bublinky tečou proudem a pláže se mění v taneční parket. Až se na nich budete vlnit okouzleni africkými rytmy, možná si uvědomíte, že ne nadarmo se toto místo stalo předlohou animovanému trháku.

Zájezdy na Madagaskar

Keňa

Láká vás novoroční putování po safari doprovázené voláním divočiny zakončené sladkým nicneděláním na bělostných plážích? Pak je Keňa vaším místem zaslíbeným, na Silvestr strávený pod hvězdami uprostřed africké savany totiž jen tak nezapomenete. Národní parky Masai Mara a Meru nabízí silvestrovský program, který svou divokostí předčí kdejaký večírek v klubu. Se špetkou štěstěny vám společníky budou členové tzv. velké pětky (slon, buvol, lev, levhart a nosorožec).

Zájezdy do Keni

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín