Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Časový posun na Maledivách oproti České republice

Maledivy

Maledivy

Ostrovní stát Maledivská republika leží na jihu Asie v Indickém oceánu, je tedy nejníže položeným a také nejplošším státem světa. Sestává z 1196 ostrovů, z nichž je asi 200 osídleno. Maledivy jsou zemí slunce, hebkého písku, palem a krásně kvetoucích keřů. Podmořský svět je plný života. Užijte si báječnou dovolenou, ale nezapomínejte na časový posun.

Časový posun na Maledivách

Čas na Maledivách se v zimě posouvá o 4 hodiny dopředu vůči středoevropskému času, a tedy i vůči České republice. V létě je časový posun + 3 hodiny.

Doba letu na Maledivy

Zájezd na Maledivy lze koupit jako balíček v pobočkách všech větších cestovních kanceláří. Cena nejlevnějších pobytových zájezdů na týden se pohybuje kolem 35 000 Kč. Bývá v ní většinou zahrnuta letenka, transfery z letiště na hotel a zpět, ubytování, strava, služby delegáta i pojištění. K tomu je však třeba přidat ještě letištní a bezpečnostní příplatky. Počítejte také s tím, že cesta na Maledivy je dlouhá. Může trvat 13 i více hodin. Závisí to na tom, kudy poletíte, kde budete přestupovat a jak dlouho bude přestup trvat. V současné době z České republiky (Letiště Václava Havla Praha) neexistuje přímé letecké spojení na Maledivy. Nejkratší doba letu by měla být se společností Emirates – asi 12 hodin a 35 minut, včetně přestupu v Dubaji. Zpáteční cesta bývá obvykle ještě delší (asi 18 hodin).

Odpočiňte si na Maledivách

Odpočiňte si na Maledivách

Písečné pláže, tyrkysové moře a spousta zábavy!

Hlavním městem Malediv je Male na stejnojmenném ostrově. Turisticky nejoblíbenějšími destinacemi jsou Ari Atol, North Male Atol, South Male Atol, Addu Atol nebo Baa Atol. Za návštěvu ale určitě stojí též Lhaviyani Atol, Kaafu Atol či Nilandhe Atol.

Baa Atol je velmi luxusní oblast cca 100 km od letiště v Male. Je vyhledávaná pro svou klidnou atmosféru a skvělé možnosti potápění. Ty nabízí rovněž Ari Atol, kde v některých místech můžete zahlédnout i vraky lodí a hejna rybek. North Male Atol (Severní) naleznete 10 minut cesty lodí od letiště. Pro sportovce je pravým rájem, má k dispozici řadu kvalitních zařízení i vybavené potápěčské centrum. Tamní laguna je perfektní pro vodní sporty typu windsurfingu či vodního lyžování. Ani South Male Atol (Jižní) v tomto směru nezaostává, přináší kurzy windsurfingu i katamaránu. Ať už chcete svou dovolenou strávit aktivně či spíše relaxací, Maledivy vás jistě nezklamou.

Podmořský život na Maledivách

Podmořský život na Maledivách

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín