Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestování na dovolenou s malým psem

Cestování na dovolenou s malým psem

Cestování na dovolenou s malým psem

Chystáte se na dovolenou a neumíte si ji představit bez svého domácího mazlíčka? Psa s sebou můžete vzít téměř kamkoliv, pokud majitel ubytování tuto možnost povoluje. Pojďme se společně podívat, jaké jsou možnosti a s čím vším se můžete setkat.

Pro cestování v rámci EU musí mít každý pes svůj vlastní „psí pas“, tento pas může vystavit pouze tzv. schválený veterinář. Pes musí být označen tetováním či elektronickým čipem a také musí být očkován proti vzteklině. Veškeré vstupní povinnosti do jakékoliv země si ale dopředu zjistěte, některé destinace mohou mít i další požadavky.

Cestování s malým psem autem

Pro bezpečnou cestu je dobré si pořídit na psa transportní box, některé firmy je vyrábějí i na míru. Existuje také speciální postroj, který se upevňuje k sedadlům a pes tedy může s Vámi cestovat i v prostoru pro cestující. Pokud potřebujete po cestě zastavit, nenechávejte zvíře v autě, mohlo by dojít k jeho přehřátí.

Speciální postroj pro psy do auta

Speciální postroj pro psy do auta

S malým psem budete mít určitou výhodu, spousta hotelů, v případě že umožňuje ubytování se zvířetem, upřednostňuje malá plemena.

Cestování letadlem s malým psem

Psa si s sebou můžete vzít i na leteckou dovolenou. Čeští klienti nejčastěji cestují se společností Travel Service. Výhodou je, že pokud se jedná o malého pejska, můžete si ho vzít s sebou na palubu  letadla. Pes nesmí překročit váhu 8 kg a to společně i s přepravkou, jejíž rozměry jsou maximálně 46x30x27 cm. Větší pes již musí cestovat v zavazadlovém prostoru. Převoz psa nahlaste dopředu, na palubě není možné převážet více než 2 psy.

Malý pejsek může s vámi na palubu letadla

Malý pejsek může s vámi na palubu letadla

Pokud máte v ceně zájezdu zahrnutý i transfer z/na letiště v destinaci, platí pro Vás toto upozornění: „Řidič transferu není povinen Vás se psem na palubu autobusu přijmout. Vzhledem k určitým hygienickým předpisům. Také pokud je někdo na palubě alergický. V takovém případě si musíte zajistit privátní transfer na své vlastní náklady.“

Cestování se psem autobusem

Pokud máte přes cestovní kancelář zakoupenou dovolenou autobusem, není v žádném případě povolena cesta se zvířetem.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín