Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestovat autem nebo autobusem?

Cestovat autem nebo autobusem?

Cestovat autem nebo autobusem?

Patříte mezi ty, kteří neradi cestují letadlem? Nebo je pro Vás prostě pozemní způsob cestování finančně přijatelnější? Jaké jsou výhody a nevýhody cestování autem a autobusem?

Cesta na dovolenou autem

Pokud jste se rozhodli cestovat letos k moři nebo do jiných zákoutí Evropy autem, určitě je to z mnoha pohledů dobrá volba.

Cestu do zvolené destinace si naplánujete podle sebe a můžete se v průběhu zastavit i na dalších zajímavých místech. Zejména pokud nechcete trávit dovolenou pouze na jednom místě, ale poznat i okolí, jiné pláže, památky, města či dokonce státy, je to skvělá volba. Pokud s sebou na dovolenou chcete vzít svého mazlíčka, je cestování autem také výhodou, do autobusu Vám jej nevezmou. Typ ubytování si můžete také zvolit takový, který Vám bude nejvíce vyhovovat. Ať už jsou to hotely, penziony, kempy, soukromé apartmány či chaty.

Každá cesta má i svá proti. Pokud jste jen jeden řidič na celé auto, bude pro Vás určitě několikahodinová cesta náročnější. Samozřejmě Vás mohou potkat nečekané objížďky či poruchy automobilu. Na místě Vašeho pobytu nebude v 90% delegát, takže vše budete řešit na místě sami. Nezapomeňte ani na to, že byste si měli pořídit dálniční známky.

Na dovolenou autem

Na dovolenou autem

Cestování autobusem

Ccestování autobusem má spoustu výhod, ale i pár nevýhod. Samozřejmě pokud nevlastníte řidičský průkaz nebo se na tak dlouho cestu necítíte, je to ta nejlepší volba. Autobusy Vás odvezou z České republiky až před ubytování a zase Vás na konci pobytu dopraví domů. Nemusíte se tedy vlastně skoro o nic starat. Při těchto organizovaných zájezdech je samozřejmě na místě i po cestě delegát, případně průvodce, pokud jedete za poznáním. Co se týče ubytování, cestovní kanceláře mají nasmlouvané určité typy ubytování, není to tedy tak, že si vyberete hotel a kancelář Vám zajistí dopravu, vybíráte z možností, které jejich katalogy nabízejí.

Někteří cestující dovedou být dosti hluční a mnohdy na ostatní neberou ohled, někdy jsou tedy potřeba pevné nervy. Čas a délku zastávky po cestě určují řidiči.

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín