Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dobrodružství v Barnimu: Tam, kam chodili pohlaváři lovit a vlci výt

Jezero Werbellinsee

Jezero Werbellinsee TMB Fotoarchiv Lehmann

Pouhou hodinu severně od Berlína leží prázdninová vesnice Zerpenschleuse na Finowském průplavu. Hoďte starosti každodenního života za hlavu a vydejte se s rodinou na rozdováděný podzimní výlet.

Vydejte se po stopách náruživých lovců anebo chyťte stopu spolu s loveckými psy. Schorfheide je totiž tradiční lovecká oblast. Dříve byla cílem německých císařů, později politických velikánů nacistické říše a častým hostem byl i Erich Honecker a velká část vlády NDR. Uprostřed biosférické UNESCO rezervace Schorfheide-Chorin leží městečko Groß Schönebeck, kde najdete loveckou chatu s výstavou, která vypráví o historii regionu. 

Braniborská pohádka: Tropický ostrov uprostřed Evropy

Čtěte také:

Braniborská pohádka: Tropický ostrov uprostřed Evropy

Až budete trénovat lovecké dovednosti, vydejte se o několik kilometrů dál, na hlavní silnici Bundesstraße 109, kde se nachází park Wildpark Schorfheide. V tamních prostorných oborách vašim zrakům neuniknou zvířata, která do této oblasti patří odpradávna. Pravděpodobně největším lákadlem jsou vlci. Jednou za den je můžete pozorovat při krmení a speciální podívanou nabízí takzvaná návštěva úplňkové noci, při které vlci vyjí na měsíc. Pro aktivní rodiny je v areálu horolezecký park.

Vydejte se na sever: Zájezdy do Německa koupíte za hubičku

V jezeru Werbellinsee se můžete v teplých dnech vykoupat, anebo si na jeho severním konci pochutnat na čerstvě vyuzených rybách. A když už tam budete, odbočte k městečku Joachimsthal, kde si můžete prohlédnout císařské nádraží Kaiserbahnhof, speciálně postavené pro německého císaře, když přijížděl na lov.

Finowský kanál

Finowský kanál TMB Fotoarchiv

Z vodárenské věže přeměněné na vyhlídkovou plošinu si můžete užít výhled do okolí. Ve zbytku dne navštivte hotel Fontane přímo u jezera Werbellinsee a před tím, než se vrátíte do prázdninového domku Zerpenschleuse, si užijte dostatek sluníčka na terase.

Mimochodem, Barnim a Schorfheide jsou ideální destinací pro cyklonadšence. Cyklotrasa Berlín-Usedom vede podél jezera Werbellinsee. Z Joachimsthalu je to pěkných 40 kilometrů.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín